Ny Askeladden C83 Cruiser TSI

Outboardmotoren har fundamentalt endret fritidsbåtmarkedet, og nå gjenskapes tidligere båtklassikere i ny og moderne drakt med outboardrevolusjonen som ryggrad.

I en pressemelding fra Askeladden forteller de i dag om nyheten som blir presentert på Båter i Sjøen 7-10 september i følgende tekst:

Med sin lave service- og verkstedskostnad, gode drivstofføkonomi, miljøgevinst, komfort og driftssikkerhet, har båtfolket fullt og helt akseptert outboardens fortrinn over hekkaggregatet. Dette har skapt en revolusjon i båtmarkedet!
 
Denne revolusjonen gir Askeladden muligheten til å gjenskape klassiske båtkonsepter som 705 Voyager og Z8 i ny og moderne design. Proppet med ny teknologi, blir denne båtnyheten leder av denne outboardrevolusjonen. Samtidig reduserer den prisen, og drifts- og vedlikeholdskostnader vesentlig for båtfolket, i forhold til de gamle klassikere
 
Fritidsbåten bli smart
Båten får et helt nytt online system for navigasjon, informasjon, underholdning og styring. Det nye Askeladden C-Command, utviklet i samarbeid med Nextfour Group, er en stor 16” touchskjerm som gir brukeren kontroll over alt fra navigasjon, underholdning og vær, til brukermanualer og annen lagret informasjon.
 
Askeladden C-Command gir også full kontroll over alle båtens systemer. Det gir full styring og overvåking av motor, pumper, lys og varmesystem, samt sensorer og alarmer i hele båten. 
 
C-Command fungerer i tillegg som et WIFI-hotspot ombord i båten. 
 
– Tesla har vist vei for bilbransjen, med sine store multifunksjonsskjermer. Askeladden og Nextfour Group gjør det samme for båtbransjen, sier Henrik J. Askvik, daglig leder i Askeladden. 
 
 
BÅTKONSEPTET C83 CRUISER TSI
Dette er den perfekte day-cruiser for opp til 10 personer på dagstur, 6 personer på weekendtur og 4 personer på langtur. Her finnes en stor og sosial cockpit, stor badeplattform med egen sun lounger, solseng i cockpit, ordentlig pantry for weekend- og langturer, soveplass for 4 – 6 personer under dekk, og eget baderom med toalett og dusj.
 
TEKNOLOGI: Askeladden C83 Cruiser TSI
- Denne nyvinningen er proppet med teknologi, og inneholder flere verdensnyheter, som lanseres i det norske markedet sammen med C83 Cruiser TSI.

•ASKELADDEN C-COMMAND
Askeladdens eget on-line system for navigasjon, informasjon, management og Entertainment
 
•SUZUKI DF350 ATXX 350 HK PÅHENGSMOTOR MED KONTRAROTERENDE DUO-PROPP SYSTEM
Denne motoren leverer et unikt grep i vannet med retningsstabilitet, akselerasjon og akterover effekt ingen andre kan matche. Sammen med Askeladdens TSI-teknologi, gir dette en unik ytelse, drivstofføkonomi og kjørekomfort

Tekniske data:

Designkategori: C

Lengde: 8,30 m

Bredde: 2,80 m

Vekt uten motor: Ca. 2.200 kg

Drivstoff: 230 liter

Ferskvann: 100 liter

Varmtvann: 20 liter (opsjon)

Septiktank: 40 liter

Personer: Max. 10

Motor: Outboard 300 - 350 HK

Fartspotensial; 46 knop med største motor