Skartveit Gjestehavn

En av favorittgjestehavnene i Ryfylke er uten tvil denne perlen, som ligger i Skartveitvågen på Halsnøy i Finnøy Kommune.

Her har du det meste du trenger for et trivelig opphold med liten og stor. En nydelig badestrand, med ekte palmer og fine turmuligheter rett utenfor båtripen. 
 
Båtgjestene kan nytte godt av fasiliteten i servicehuset, som foruten vaskemuligheter, dusj og toaletter inneholder også cafe, gym og kursfasiliteter.
 
Cafe / Restauranten kalles for Pakkhuset, og her kan må nyte deilige retter om man ikke ønsker å tilberede maten selv i båten. Butikken på kaien selger fersk brød og bakervarer i tillegg til dagligvarer.
 
Anita Torp Ørnes, som driver Joker Skartveit og Gjestehavnen forteller til Baatsans.no at selv om sommeren ikke har vært helt topp værmessig har gjestehavnen hatt bra med besøk. - Me har like godt humør her om det e sol eller regn, forteller hun, og det vet nok gjestene å sette pris på.
 
Litt ekstraservice får man også om sommeren som hver Torsdag lager de Skartveitkomler, som lages på den gamle måten. De rasper poteter og koker dem i god kjøttkraft, som gir den gode smaken. Komlene blir servert med salt kjøtt, bacon fra Idsøe, pølser og kålrabistappe. De har også ferske reker og garanterte krabber om sommeren.
 
Et ellers så populært innslag hvert år Skartveitdagen. Den blir arrangert i starten av juli  og båthavnen fylles opp med glade gjester.  Da kan du oppleve rundturer med Elias, kos med dyr fra Fiolen familiepark. De har salg av husflidsprodukter, lokalmat, båter, interiør, helikoptersightseeing, salg av rømmegrøt og grillmat. 
 
 
Dette er en havn vi kan virkelig anbefale. Les mer om den her skartveitgjestehavn.no
Havnen har også blitt kåret til den Beste båthavnen av båtmagasinets lesere, etter at de var en av finalistene 3 år på rad, vant de i 2014.