2017-08-14-e17d915cd3b15835088893ed6ccb202a62e91ab9 «Helt Propell» Hastighetskurs bruker ofte sin egen båt på kurset, men kjører også gjerne med elevens egen båt om ønskelig.

Hastighetskurs for fritidsbåtbrukere!

Mens myndigheter og andre instanser grubler over påbud med hastighets sertifikat på sjøen eller ikke, så er den meritterte Offshore føreren Pål Virik Nilsen, fra Sandefjord, godt i gang med hastighetskurset «helt-propell».

Kurset som både har en teoretisk og en praktisk del der det er kjøring i kursets egen båt. Kurset strekker seg over en dag. Her lærer båtførere alt fra håndtering av powertrim, gass og ratt. Tekniske emner rundt
hastighetskjøring samt bølgekjøring og sving tekniker. Pål som skrev boken «Helt-propell» i samarbeide med Redningsselskapet, har utviklet og designet kursdokumentasjonen.
 
- Tilbakemeldingene så langt har vært veldig bra sier en fornøyd Pål Virik Nilsen. Vi har alle slags typer båtførere på kursene. Kursene har hatt alt fra helt uerfarne som trenger veiledning til hvilken vei man
trimmer motoren for å komme best mulig i plan, til de mer erfarne som trenger påfyll for å få enda mer glede av båten de kjører. Vi har familier på kurs som har en båt der det er flere familiemedlemmer som disponerer den. Kurset gjennomføres enten med vår egen båt på den praktiske delen eller med elevens om det er ønskelig.
 
Også flere internasjonale båtførere har kommet til Norge for kursing. Derfor er kompendiet også laget på engelsk. Pål sier det er ekstra viktig med den praktiske delen. Det er der han ser hvor eleven trenger råd og tips for å gjøre ting på den sikre og riktige måten.
 
Mange i båtmiljøet er litt «verdensmestere» uten pokal, mener Pål. Noen ser sine begrensninger og behov for påfyll av lære og bevisstgjøring. Andre ser på seg selv som uovervinnelige og strutter av selvtillit med et behov for å imponere. Det er kanskje den siste gruppen som trenger kurs mest men de vil nok ikke dukke opp før et påbud er ett faktum avslutter Pål.
 
 
Kurset er også fleksibelt i henhold til sted
 
Fakta: Pål Virik Nilsen
Fra Sandefjord
Skrevet boken «Helt Propell» i 2015.
Over 27 års erfaring med hurtiggående båter.
25 år som rundbane og Offshorefører.
Deltatt i nesten 300 båtrace.
Kjørt for team som «Sprit of Norway» og «Victory team»
blandt andre.
Verdensmester, Australsk mester, Norgesmester.