2017-07-31-dddf9dfb6cccead887793f954c3483e318bbf0ac Femteklassingene Theodor (t.v.) og Njål tester det nye sjøvettspillet på iPad, mens Helga Sulen Sund fra Sjøfartsdirektoratet (bak, t.v.) og lærer Marit Svendsen følger med. (foto Sjøfartsdir)

Nytt sjøvettspill gjør det gøy å lære om sikkerhet i fritidsbåt!

Sjøfartsdirektoratet lanserer nå et nytt sjøvettspill. Morten Måke er hovedperson i spillet, og han må både manøvrere riktig og velge det riktige utstyret for å sanke poeng.

Blant Sjøfartsdirektoratets oppgaver er å drive forebyggende sikkerhetsarbeid overfor fritidsbåtbrukere. Da er det viktig å nå fram til både barn, unge og voksne på en engasjerende og morsom måte. I det nye spillet, som er tilgjengelig for iPhone og iPad, skal man hjelpe Morten Måke med å styre båten sin riktig mellom holmer og båttrafikk, og lærer samtidig grunnleggende sjøvettregler.
 

- Vi ser at spill på nettbrett og mobil er en god måte å nå fram til brukere av fritidsbåt på et medium de kjenner godt. Læringseffekten er høy når de spiller et spill som premierer riktig oppførsel på sjøen, sier kommunikasjonsrådgiver og prosjektleder Helga Sulen Sund i Sjøfartsdirektoratet. Sjøfartsdirektoratet benytter spillet på båtmesser og i andre sammenhenger, og gjør det gratis tilgjengelig på AppStore. 

Les saken i sin helhet hos Sjøfartsdirektoratet og test spillet