God stemning på Tysnesfest!

Bredt og godt program preger også den 11.festivalen på Tysnes, og i Våge gjestehavn summer det av god musikk og feststemte mennesker fra de mange fritidsbåtene.

På gjestebryggen utenfor Mandelhuset, er Bergen Marinesenter på plass som alltid. Så langt har vi solgt 3 båter og vi regner med at det går en til i dag, sier Juniorselger Snorre Nilsen.
- Vi solgte en Princess V42 i går, forteller Ståle Daae Børnes. Kunden ble hentet på Halhjem med en Hydrolift og fraktet ut hit. Vi hadde fylt opp båten med godsaker og det ble sosialt samhør i går, før de reiste videre til Molde. De måtte rekke Molde Jazzen, ler Børnes.
 
Som alltid fylles Våge gjestehavn med fritidsbåter i alle størrelse og fasonger. Folk i alle aldre koser seg i finværet, som endelig kom. På Vestlandet føler vi metrologene har lurt oss hele uken, men endelig kom det litt sol og gradestokken krøp opp over 18 grader. Nå kommer alle båtene til sin rett og det er kun Båtglede å spore.
 
Nytt av året i Våge hamn, er at alle som bor i havnen må ha billett til konsertene på Gjerstad Arena. Hovedsaken til endringen er de nye reglene fra Brannetaten, for å få en tryggere havn. Samtidig ønsker arrangøren å synliggjøre at havnen er en festivalhavn, som er laget for festivaldeltakerne. Det gjør at det er litt færre båter, men mer oversiktlig. 
 
Festivalen ønsker å profilere seg som en familiefestival og har mye gøy på programmet. Hoveddelen er konserter, med store navn på plakaten, men ellers er det også teater, Ta sjansen, Kassabilløp, foredrag, blogger, ribturer, cruise og ellers andre fysiske aktiviteter.
 
Oversikt over alt det spennende du kan være med på finner du på Tysnesfest.no