Evinrude lanserer iDock!

Med det nye styringssystemet kan båtføreren enkelt manøvrere båten til kai ved hjelp av en joystick, selv under de tøffeste forholdene.

Evinrude kunngjorde i en pressemelding nyheten om deres nye joystickstyringssystem. Den lar deg styre båten i 360 grader, så enkel som bare det, med 2 påhengsmotorer. Med kun fingertuppene kan du legge til kai ved å dreie på kontrollen. Systemet er tilpasset de nye Evinrude påhengsmotorene, E-Tec G2 med 150 til 300 hk, med dobbel installasjon. 
 
Det er den avanserte fly- gyroskop-sensor- teknologien som gjør iDock mer følsom for manøvrering. Den kan kjenne eventuell avdrift og justerer motorene etter det. 
Hvis du trenger litt ekstra kraft for å overvinne vind eller strøm når du legger til kai, kan du bare skyve ”pinnen” litt videre i øvre posisjon for å doble kraften.
De forteller at systemet er enkelt og krever ikke lang tid for å bli kjent med. Dermed får man en mer positiv første gangs båtopplevelse.
 
iDock blir et fullt integrert system til Evinrude sitt hydrauliske styringssystem for E-TEC G2 motorer. Siden det samspiller med E-TEC G2 arkitektur, reduseres 
installasjonsprosessen, og er på sjøen etter 1 times installasjon.
 
”Vårt mål med Evinrude E-TEC G2 motorene, var å designe en plattform med ubegrenset potensiale for fortsatt utvikling, teknologiske forbedringer og innovasjon”, sier markedsdirektør Olivier Pierini. 
”Den intuitive bruken, men så avansert teknologi, vil selv en nybegynner lett kunne legge til og fra kai med Evinrude E-TEC-motorer. Siden vi også bruker en allerede innebygd teknologi i motoren, er det betydelig rimeligere å installere enn andre joysticksystemer på markedet”
 
iDock vil være tilgjengelig fra høsten 2017
 
Se video her: