Påskeaften i Norheimsund!

Ca 30 fritidsbåter er på plass i Norheimsund havn. De fleste kombinerer båtliv med skiturer på Kvamskogen.

Men ikke alle har tatt skiene med i år. Vi hilste på Knut Idar Haugland, ombord i Enjoy, som er av båttypen Scand 3500 Atlantic. Båtfølget var på en båt til, en Viksund med navnet ”Beauty”, og reder Torben Svåsand.

Svåsand kom fra Rosendal i går, hvor det også var ca 30 båtturister i havnen, og Haugland kom fra hjemmehavn, Askøy like utenfor Bergen. Haugland bruket ca 4 ½ time på turen med omtrent 15 knops fart.
Vi tok det rolig og nøt turen i nydelig vær. Svåsand nikker enig og fortalte om godt flybridge vær.
Reiser dere hvert år til Norheimsund båthavn i Påsken? Ja, vi har gjort det de siste årene, vi pleier og kombinere med båtliv og ski. I år tok vi ikke skiene med, men det er mange i havnen som har det. Vi tenkte siden Påske var så sen i år, ville det være lite snø, men vi hører det er rikelig ennå. 

Vi er egentlig lei av snø, så nå er det bare båtlivet som gjelder. Norheimsund er en perfekt møteplass for oss, forteller Svåsand, som får besøk av mor fra Odda og datter fra Bergen. Hvor går turene om sommeren? Vi liker oss best på Vestlandet sier Hugland, som også har besøkt Norheimsund på sommeren og kan fortelle om gode småretter på restauranten midt på havnekaien. 

Båtpussen tas etter Påske da begge båtene har lagt ute hele vinteren, men litt båtpuss blir det nå i påsken. Hva med badetempen, skal dere bade? Nei, men vi kan sjekke tempen sier Haugland. 8 grader, det fristet ikke mye til årets første bad.
Derimot for undertegnede ble det årets første dukkert i Hardangerfjorden. Fortsatt god Påske til alle!