På Cruising med C65 CC!

Vi har kjørt C65 Center Console, og den føyer seg inn i rekken som en komfortabel, leken og stabilt manøvrerbar båt fra produsenten.

Nok en gang overbeviser Askeladden med rett skrogvalg av sine nye modellserier, Center Console er intet unntak. Dette er den tredje båt ut på den nye C65-Plattformen.  En perfekt landstedsbåt, som du faktisk kan overnatte i om nødvendig.
 
Overnatte? Ja, i dag er det gjerne slik at vi tar ting litt på sparket, forteller Henrik Askvik, hos Askeladden på Os. Skulle dagsturen utvikle seg til å bli noe lengre en først tenkt, kan du overnatte. Her har vi også tenkt på damene, vi vet at de liker muligheten til å ha et toalett, og det har de fått. I midtkonsollet har vi fått plass til en ”nød” kabin med dobbeltseng og et spyleklosett.
 
Dette er sjeldent i denne størrelsen båt, som kun har midtkonsoll. Askeladden har fått det til med å heve fordekket litt, uten at det får negative konsekvenser for plassen i baugen. De har også satt inn skrogvinduer, som gir lys inn under dekk til kabinen.
 
Bak midtkonsollet er det to behagelige stoler og en godt oversiktlig førerposisjon. Og akter er det en sittebenk, med vipperygg, som de andre C65 modellene. Her sitter du godt om du skal fiske eller bare nyte livet og drive vannsport. Båten er meget lett å komme ombord i, hele veien rundt skroget. I baugen er det sittebenker langs skrogsiden rundt, med mulighet for hel solseng.
 
Båten er ikke utstyrt med Zipwake som standard, for her sitter alle ombord mer sentrert. Vi kjørte en ”skjult” 300 hk, for på Suzuki dekselet sto det 250 hk, men hjernen var byttet. På grunn av testing av ulike propeller under forskjellige hestekrefter, ble det slik i dag. Vi fikk dermed ikke helt korrekt grunnlag for farts testing, men toppfart nærmer seg 50 knop med 300 hk. En 200 hk påhengs er nok en helt perfekt motor til denne båten.
 
Ligger du på rundt 28 – 32 knop, er det en fin cruising fart, og da leverer båten akkurat som forventet. Mykt og fin gange i sjøen. Dette er helt klart en senterkonsoll båt som har alt man trenger, og litt til..
 
Tekniske spesifikasjoner:
Lengde: 6,45 m
Bredde: 2,46 m
Vekt uten motor ca 1.400 kg
Drivstofftank: 230 l
Vanntank: 40 l
Septiktank: 40 l
Personer: 7
Motor Påhengs, 150 - 300 hk
 
Startpris kampanje med Suzuki 200 APX kr 563 200,-