Wider 42, et innovativt konsept!

Den aller første modellen fra Wider, er en åpen 42 fots day cruiser, utviklet fra ideen til Tilli Antonelli’s, med linjer og karaktertrekk fra Fulvio De Simoni.

I en pressemelding 22. april, fortelles det at båten er nå testet på sjøen i Italia. De har bare godord å si om båten som er utviklet med et relativt lett skrog med stepp i og er trimmet slik at den planer raskt og blir alltid liggende horisontalt i sjøen.

Wider 42 er en båt med kraftfullt design og ideer, utviklet for adrenalin og rekreasjon. Den forandres lett til en flytende ”vann park”, men mest viktig er det en allsidig båt med mulighet for å endre og tilpasse seg et vidt spekter av behov. For å løse problemet med plass om bord, har Wider 42 et patentert system. Systemet utvider båten genialt og enkelt på bare 12 sekunder, takket være en mobil breddeforøkelse på begge sider av skroget. På denne måten har Wider klart å doble uteplassen.

Fartspotensial er enormt på denne type båt og ikke minst størrelse. På grunn av vekt sammen med effektforhold hos Wider 42, kan båten oppnå en toppfart på hele 53 knop og holde en marsjfart på 40 knop med et drivstofforbruk på "kun" 100 liter i timen. Motorene består av 2 X Cummins 480 hk diesel. Det betyr at båten har en rekkevidde på 400 Nm med 40 knop.
 

Les mer av pressmelding og båten her Wider