2017-06-27-b66e23c3b36a5c286fb53eaed3b0385e0f8f5313 Foto Schjetlein-Racing

Stian vant alle heat i helgens EM runde i vannjet!

EM finalen i jetski 2017 ble avholdt i Penafiel, Portugal i helgen. Etter mye krøll og mekaniske problemer i årets første EM runde i Kroatia tidligere i sommer var Stian Schjetlein svært revansjelysten i helgens konkurranse.

Helgen begynte bra med at Stian satt beste rundetid i Pole Position på fredag og dermed fikk velge startspor først på lørdag. 

Det ble kjørt 1 (av tre) heat på lørdag i tillegg til EM i Parallel Slalom på lørdag kveld. Etter en god og lang duell med det franske esset Raphael Maurin klarte Schjetlein til slutt å kjøre forbi og ta seieren i det første heatet. 

I parallel slalom er Stian regjerende Europamester (og verdensmester) og vant kvalifiseringen og gikk dermed direkte videre til semifinalen. Konkurranseformatet følger "best av tre" prinsippet hvor man kjører et forsøk i hver av de to parallelle banene, dersom det blir uavgjort etter to omganger kastes det mynt om hvem som får velge hvilken bane de vil kjøre i den tredje og avgjørende omgangen. Dette ble aldri nødvendig da Schjetlein tok seg lett gjennom semifinalen og vant overlegent med flere sekunders margin i finalen. Med dette forsvarte Stian sin Europamester tittel fra 2016 og er Europamester i parallel slalom også i 2017.
 
På søndagen ble de to siste heatene i closed course kjørt. Etter å ha vunnet det foregående heatet og parallel slalomen gjorde Schjetlein like godt rent bord og vant de to siste heatene med glans.
 
Dessverre var det ikke nok med full pot denne helgen for å ta igjen det tapte fra Kroatia tidligere i sommer og Stian havnet på en solid 2. plass bak franske Raphael Maurin. 
 
Stians landslagskamerat Daniel Andersen gjorde også et fantastisk bra løp og kom på en 3. plass både i helgens konkurranse og EM sammenlagt.

Det var dermed to nordmenn på pallen, noe vi absolutt kan si oss fornøyd med.

Pressemelding fra Schjetlein-Racing