Satser i Båtbransjen!

Noen slutter i bransjen mens andre velger å starte opp i tøffe tider. I Stavanger har NIBAMarin, etter 1 år, en fin flyt og stor tro på fremtiden.

Vi møter Per Jone Bakker, som sammen med sin sønn Nikolai Bakker, startet NIBAMarin i 2016. Per Jone er driftssjef og har lang erfaring med båt og seil, som tidligere importør av Jeanneau. 

 
Han trives så godt om dagen å føler nesten at jobben er hobbyen, etter flere år som elektriker offshore. Det meste av dagene går med til service og forsikringsskader på verkstedet på Bryne. I dag er han på plass på Grasholmen, utenfor Stavanger, hvor de har utstilling og salg av båter de er forhandler for i Norge.
 
Forhandler Dragonfly og Joker 
Dragonfly lages av familiebedriften Quorning Boats i Skærbæk, Danmark. De har produsert trimaranene (3 skrogs seilbåt) siden 1967. Båtene er berømte for sin høye fart, gode bokomfort og Swing Wing-system som gjør at du kan samle vingene for å redusere bredden på båten og få den med på en tilhenger. 
 
Joker Boats har siden 1971 vært drevet av den samme familien som produserer båtene like utenfor Milano, Italia. I dag er Joker blitt en av de ledende RIB-fabrikantene i Europa, og er et vanlig syn spesielt som følgebåt i regatta race. Det var her vi ble oppmerksom på dem, forteller Per Jone. Han fremhever også skroget som særdeles godt, og det er dobbelt. – 
 
Han forteller videre at alle Joker-RIBer leveres med hypalon-pontonger, hvorav alle våre konkurrenter leverer PVC. Hypalon slites ikke i så stor grad av sollys og mekanisk slitasje som PVC. Det vil da heller ikke være behov for å skifte disse med jevne mellomrom.  I Norge benytter blant annet Forsvaret og Politiet seg av Hypalon-pontonger. Glassfiberarbeidet i båtene er også av god kvalitet, og full av flotte detaljer. 
 
De leverer også seil fra Elvstrøm Sails i tillegg til tjenester som Rigging, båtservice og glassfiberreparasjoner, samt regattatjenester og båttransport. For Far og sønn er kvalitet i alt arbeidet de gjør, det aller viktigste, og dermed har de stor tro på fremtiden i Båtbransjen.