2017-06-20-32b86fcaa7dd34007705efc1d44501d4a9297b30 F80 gir ikke bare høyere ytelsesnivå, men gjør det enda mer jevnt og stille, med svært lave lyd- og vibrasjonsnivåer - spesielt merkbart ved lavere hastigheter

Yamaha lanserer sin nye F80!

Den er lettere og mer kompakt - slik har Yamaha gjort den nyeste generasjonen F80 enda raskere og kraftigere

Når man har vært pioner innen utvikling og produksjon av de mest avanserte utenbordsmotorer i verden - og man tilbyr kundene den bredeste og mest ideelle modellserien, med ren, jevn, økonomisk utenbordskraft til all slags bruk, hva blir det neste?

Hvis man er Yamaha, utvider og utnytter man den enorme erfaringen med den teknologien, for å forbedre og finpusse flaggskipmodellene ytterligere.

Et godt eksempel var den nylanserte F100, som nå får følge av en spennende partnermotor i samme familie - den fantastiske nye F80. Begge disse fantastiske nye utenbordsmotorene, som allerede er godt etablert over hele verden som svært ettertraktede motorer på mellomnivå med enestående ytelse, særlig for vannsport, havfiske og fritidsaktiviteter, har nå fått enda mer kraft og enda raskere akselerasjon.

Uten at det går utover den legendariske styrken og påliteligheten som alle Yamaha-motorer er verdensberømte for, har ingeniørene våre ikke bare omdesignet enkelte komponenter for å gjøre denne siste F80 enda mer kompakt, men på samme tid har de oppnådd en betydelig vektbesparelse. Resultatet? Mer kraft, mer hastighet og enda skarpere akselerasjon fra start. Disse faktorene bidrar til at alle båter føles livligere og mer responderende - og det er den perfekte løsningen for eiere av eldre totaktsmotorer som ønsker å glede seg over de mange uimotståelige fordelene av å ha den aller siste firetaktsteknologien på hekken.

F80 gir ikke bare høyere ytelsesnivå, men gjør det enda mer jevnt og stille, med svært lave lyd- og vibrasjonsnivåer - spesielt merkbart ved lavere hastigheter - takket være omdesigningen av både eksosanlegget og motorfestene i gummi, en ekstra inntakslyddemper, et nytt, bredt festesystem ... og den forbedrede stivheten vi har designet inn i selve motorenheten.

Full kompatibilitet med Yamahas unike digitale nettverkssystem fører med seg en imponerende rekke sofistikerte kontrollfunksjoner og alternativer, inkludert et bredt utvalg av digitale måleinstrumenter og det eksklusive tyverisikringssystemet Y-COP.

En annen attraktiv fordel ved å koble F80 til det digitale nettverkssystemet at VTS-systemet (variabel dorgehastighet) blir tilgjengelig, som ikke bare gir et lavere tomgangsturtall enn vanlig, men som også betyr at du kan styre dorgehastigheten i enkle trinn på 50 o/min - ideelt for fiske, for eksempel.

Med den stilige grafikken og det smart utformede vannavtappende luftinntaket på siden, kompletterer vår nyeste motordekselutforming bildet av den spennende nye F80. Det virkelig solide utseendet til og følelsen av denne spennende nye motoren er akkurat slikt som Yamaha-eiere virkelig legger merke til og setter pris på.

F80D vil være tilgjengelig hos Yamaha-forhandlere fra og med slutten av juni 2017. Ta kontakt med din nasjonale Yamaha-pressekontakt for mer detaljert informasjon og den lokale utsalgsprisen.

Sammendrag av spesifikasjoner - Yamaha F80

Modellnavn: 
F80D

Motortype: 
firetakts • firesylindret • 16 ventiler • SOHC

Slagvolum: 
1832 cc

Propellakseleffekt: 
58,8 kW (80 hk) ved 5500 o/min

Turtallsområde ved full gass: 
5000-6000 o/min

Utvekslingsforhold: 
2,15 (28/13)

Drivstoffinnsprøytningssystem: 
elektronisk bensininnsprøytning (EFI)

Tenningssystem: 
TCI Microcomputer                  

Smøresystem: 
våtsump

Oljemengde (liter): 
3,2

Eksossystem: 
gjennom propellnav

Kjølesystem: 
ubehandlet vann (termostatstyrt)

Vekselstrømgenerator: 
12 V - 35 A med likeretter/regulator

Startsystem: 
elektrisk

Kontroll: 
Styrekult  • Fjernkontroll 

Tiltsystem: 
Power Trim med stort utslag 

Gruntvannsinnstilling: 
Standard 

anbefalt høyde på båtens akterspeil: 
L: 516 mm • X: 643 mm

Tørrvekt med propell (kg): 
162 (L) • 166 (X)

Tilgjengelige modeller: 

ETL • ETX 

Kilde: Pressemelding Yamaha Motor Europa