Syr alt til båten din!

Enten du har motorbåt eller seilbåt, hos Alf Erik Frafjord får du spesialsydd alt innen kalesje, seil, puter, tepper, madrasser, ja alt du trenger av tekstiler i en båt.

Hommersåk seilmakerservice er firmanavnet, og naturligvis finner du systuen i Hommersåk, like utenfor Sandnes. Vi møter daglig leder, Alf Eirik Frafjord hos båtimportør W-Yacht på Åmøy. Der har han nettopp hatt et hasteoppdrag til en seilbåt som skal til Oslo. Han fikk beskjeden dagen i forveien at de trengte en ny pute, og dagen etter leverer han. Fantastisk service og resultat.
 
W-Yacht er så fornøyd med firmaet at alle seilbåter han importer fra Frankrike kommer uten kalesje. De er ikke gode nok for vårt klima, forteller han, og vi velger å bruke Hommersåk seilmakerservice som syr da alle kalesjene til oss. Også på Clipper og Explorer bruker vi dem.
 
Ja, det er mange som bruker oss, og når de ser de spesialsydde toppvinduene i sprayhooden på en seilbåt, er det flere som ønsker det. Da kan du følge med på masten når du segler med kalesjen oppe. Vi har også begynt med røykfarge i kalesjevinduene, det blir stadig mer og mer populært.
 
Det lille firmaet har to syersker som produserer, og Alf kan ikke få skryte nok av dem. De er fra Estonia og har 15 års erfaring med regattaseil og leverer topp kvalitet på alt arbeid de utfører. Vi har kun den beste kvalitet, som er Sumbrella, det tåler best vær eller uvær og kan vare i veldig mange år. 
 
Det er faktisk mange som tror at de må skifte hele kalesjen når vinduene blir slitte og matte. Men er kalesjen av god kvalitet skifter vi kun vinduene, vasker kalesjen og impregnerer, og da kan den holde i mange år til konstaterer Alf. 
 
Han har også starte med å formsy overmadrasser til båtkunder. De ønsker å ligge like godt i båten som hjemme, og ofte er ikke kvaliteten like god ombord. Da syr vi i tempur og latex på mål. 
 
Hommersåk seilmakerservice har kunder over hele landet, og har nettopp levert en ny kalesje i Tønsberg. Han hadde sett oss på facebook, forteller Alf. Vi har et stor utvalg i maler til båter, og på alle båter vi syr kalesje, lager vi først en plastmal. Siden mange båter er handverk er det alltid ulikheter innen samme modellserie, og derfor tilpasser vi alle unikt. 
 
Servicen er enestående, forteller de hos W-Yacht, som nettopp har levert en Explorer i Middelhavet. Da kom de til helt til Slovenia for å montere kalesjen, slå den du!