Flotte nye gjestebrygger på Fedje!

Det har blitt nytt liv i den gamle Bjelland-fabrikken (Fab.nr. 8), som er totalt renovert og har nyåpnet cafe, leie av selskapslokaler, samt tilbyr flott fasiliteter til båtfolket.

Her kan virkelig båtfolket glede seg over en ny perle ikke langt fra Bergen. Det har alltid vært fint på Fedje, men nå har tilbudet og fasilitetene blitt betraktelig oppgradert. 
 
Det er den gamle sardinfabrikken på Kremmerholmen som bygges om til ferieboliger, med selskaps- og konferanselokaler. På kaien i samme hus ligger Bjellands cafe, med nye inne/ute- områder og brygger.  Her serverer de fiskesuppe og dagens retter til gjestene og mikrobryggeriet Northern & co sitt nydelige øl.
 
Om du vil over på andre siden av havnebassenget må du besøke Pernillekaféen. Den er gjenåpnet og drives av ekteparet  Hege og Freddy Aga, som serverer god mat og drikke, i tillegg til salg av nisjeprodukter. Du kan enten ta spaserturen rundt havnebassenget eller ta kablefergen over, som det arbeides med å gjenåpne.
 
Salg av kvalkjøtt og lokalt produsert øl, er populært for både lokalbefolkning og turister som gjester øyen – eller ”Landsbyen i havet” som de kaller seg. Når du besøker Fedje er det lett å kjenne på naturen og nærheten til havet. Her er flotte turstier og mye spennende lokalhistorie. 
 
For båtfolket som ligger ved gjestehamnen til Fab. No. 8, vil de oppleve flotte nye flytebrygger og utleie av båtplass koster kr 250,- pr. døgn, som inkluderer strøm, vann, dusj og toalett, samt  griller og benker på kaien til fri benyttelse. 
 
Vi kan virkelig anbefale å sette kursen til Fedje i sommer, her vil liten som stor trives i den vakre og ville naturen.