Knutholmen 2017!

En av Vestlandets beste gjestehavner har oppgradert både innvendig og utvendig, og ikke lite investeringer er lagt ned for å kunne gi gjestene den beste opplevelsen.

Svein Fosse, gründer av familiebedriften Knutholmen, viser oss stolt frem hvordan bygget innvendig og utvendig tar form. Litt sliten etter lange arbeidsdager, men for en imponerende innsats det er lagt ned i oppgraderingen. Store nye vinduer i begge etasjer, en ny bar som fanger inn den vakre naturen, kanskje Norges vakreste bar?
 
Med nesten dobling av kapasiteten var det viktig å tenke på logistikk og ha en fin flyt når man har store arrangementer. Gjestene skal slippe å stå i kø etter maten på f.eks havets festbord. Vi har store matstasjoner som gjestene kan gå rundt. Vi har også utvidet med 2 nye barer, en stor og en litt mindre lengst inne i lokalet.
 
Utenfor har man også utvidet kaien, og mer skal til, en stor kai mot Knutholmen-butikken som nettopp er åpnet. Her vil du sitte helt i le for Nordavinden. 
 
Ekteparet Fosse, er glad for å ha de ”unge” med på laget, og at to av barna med deres partner har valgt å arbeide i familiebedriften. Dette har riktignok medført stor ombyggingen og satsning, men vi har stor tro på at dette er det rette for oss og Kalvåg.
 
Martine Fosse (datter) og Martin Svelan briljere på kjøkkenet, begge utdannet kokker og opptatt av lokal og kortreist mat. Selv dyrker de urter og skaper kunstverk av retter og smaker. De kreative unge har også startet egen sjokoladefabrikk, og her er det bare å la seg imponere av sjokoladene, eller rettere sagt luksus konfektbitene du kan velge i.
 
Sønnen Jan Fredrik Fosse står i dag for den administrative driften, og far er godt fornøyd med det. Han er flink å tenke nytt og anvende merket ”Knutholmen”. Hans partner, Elisabeth Indergaard Fosse har også åpnet ny butikk på kaien - Knutholmenbutikken, så her lar nok gjestene seg friste til handel.
 
Planene er mange og gjestfriheten like god som da de var små. I gjestehavnen er det også planer om utbedringer, og nye betongbrygger, men vi kan ikke ta alt i en omgang, sier Fosse. 
 
- Vi satser på utleie av SUP, kajakker, havfiske og ørnesafari, fridykking, dykkerutstyr, og vi har planer om egen luftfylling. For de som trives på land, blir det sykkelutleie og ellers er her flotte turstier.
 
Vi lar oss imponere og tenker om du synes det var bra før, kan vi love at her er det blitt enda bedre om mulig…
 
En gjestehavn det virkelig er verd å besøke enten du har båt eller ikke. Se bildeserie på toppen.