En vårdag med Askeladden

Nyheten C62 Xover var en av overraskelsene verftet presenterte rett før båtmessen ”Sjøen for alle” og den stakk like godt av med prisen ”Messens båt” i sin klasse.

Vi fikk en flott prøvetur i solskinn og flatt hav, som er det været båten og gjestene ombord vil trives best i. Ikke for det at båten ikke tåler dårlig vær, men Xover er virkelig en solskinnsbåt. Den minner litt om en sørlandssnekke innvendig, designet med tanke på felleskap med familie og venner. Båten har unik plass i forhold til en vanlig Day Cruiser som mister en del plass pga kabin, her sitter 7 voksne godt.

Mange smarte løsninger, bl.a. kan man med enkle grep gjøre sittegruppe om til solseng. Kalesjen er som på en kabriolet, den blir elegant stuet vekk i hekken.

Selv om båten kan minne om en snekke innvendig, er det ikke mye som gjør det på utsiden. Med en 115 hk Suzuki påhengs og det velkjente skroget til C62 Cruiser fra Askeladden, går det unna. Vi fikk ikke målt farten på denne båten, som forløplig er en prototype, men med dette motoralternativet skal den være ca 32 knop. Øker du motorstørrelse til 150 hk, vil fartspotesialet være på 42 knop.

Båten beveget seg fantastisk mykt og fint i sjøen, og her aner vi en modell fra Askeladden som vil bli mer og mer populær, ikke minst basert på båtens sosial hovedpunkt.

Vi storkoste oss i testbåten som allerede har solgt noen eksemplarer.

TEKNISKE DATA

Designkategori: C
Lengde: 6,10 m
Bredde: 2,33 m
Vekt u/motor: ca. 950 kg
Personer: Max 7
Drivstofftank: 140 liter
Vanntank: 40 liter
Septiktank: 40 liter (opsjon)

Motor alternativer:
115 - 150 HK

Båtsans har tidligere presentert båten, da med bare skisse fra verftet. Se info her her.