2017-05-15-7bf469d7a8cf37732fe66d43167de21a5cd5f30b Marineholmen gjestehavn er klar til å komme på GOMARINA, Bergen gjestehavn er på plass, så langt er det over 200 gjestehavner med

GOMARINA Vokser!

Den nye appen gjør båtlivet enklere i gjestehavnen, nå har både Bergen Havn og Marineholmen gjestehavn tatt i bruk betalingstjenesten.

Ivar Nygaard, Markedsansvarlig hos GC Rieber Eiendom, så nytteverdien av den nye appen GOMARINA med en gang. Dette er noe alle gjestehavner burde tatt i bruk, forteller han til Baatsans.no. 
 
-Det koster ingen ting å installere og det tok meg kun 10 minutter å legge inn alt. Nå venter jeg bare på at vi skal komme på luften, og da må alle båtene som ligger i vår gjestehavn betale med appen. Dette forenkler båtlivet for alle parter. Du slipper å vente på en serviceperson, eller ”fikle” med en betalingsautomat. På GOMARINA legger du inn båt og registreringsnummer, betaler og mottar kvittering, alt på mobilen, forteller Nygaard. 
 
Appen er utviklet av WTW, som er i overkant av 20 ansatte som jobber med egne produkter. De har blant annet utviklet apper som Skyss, Helserespons og nå GOMARINA.
 
Nygaard forteller at når du kommer til Bergen vil det være en ”nær deg” knapp som viser GOMARINA havner, til høsten vil det komme et eget kart på appen som viser havnene i GOMARINA nettverket. Appen kan brukes i hele Scandinavia og utvides også til Tyskland. Bobil hiver seg også på samme løsning, i følge Nygaard som mener at dette er noe de fleste havner må slutte seg til. Appen vil etter hvert også knyttes til strøm og servicerom. 
 
Et viktig ”OBS”, er at du ikke kan forhåndsbetale, eller forhåndsreservere med appen i dag. Du må først gå til kai å legge båten til før du betaler, hvis ikke risikerer du at det er fullt når du kommer til havnen, og da har du allerede betalt for en plass du ikke får.