2017-04-12-093bcaa8f7062c7c1ca3acc577bee7d8ef4f77e2 For mange er Påske sesongstart i båten, mens andre tar båtpussen. Vi ønsker alle en god Påske (illubilde)

Til Båtfolkets Alpeby i Påsken?

SAUDA MOTORBÅTFORENING inviterer kapteinen, hele familien din og `skuta` til årets mest spennende påskefest for båtfolket i Rogaland og Hordaland.

Sauda er etter hvert blitt kjent som båtfolkets Alpeby, forteller foreningen på nettsidene deres. Her kan du nyte late dager ombord og beskue de kritthvite fjellene som omkranser båten din, eller kose deg i Sør- Vestlandets største alpinanlegg. Dersom du liker å gå på skiturer, har de tilbud til alle i deres mange og vakre dalfører. Liker du utfordringer på ski, kan du bestige de høyeste fjelltoppene som strekker seg 1600 meter over båten din.

Husk bare å ta med badetøy på skiferien din!
Dersom været er dårlig, kan du ta barna og familien med til  badeanlegg med både innendørs og utendørs bassenger. I utebassengene kan du boltre deg i vannet som holder 32 grader. Her kan du svømme motstrøms, få vannmassasje, renne i vannsklie eller stupe i stupebasseng.

Om kveldene er det et yrende folkeliv i sentrum med masse arrangementer. Folketallet i Sauda blir mange-doblet og vel så det hver eneste påske.

Det som gjør "Alpebyen" så unik for båtfolket, er at sentrum ligger i gangavstand fra båthavna, forteller de. Du spaserer bare langs strandpromenaden noen minutter, ser på båtlivet i båthavna og `vips` så er du i sentrum. Dersom du trenger hjelp til å bære varene tilbake til båten, får du selvfølgelig låne en av deres mange sykler med handlekurv.

Så langt i år er det over 50 fritidsbåter som har meldt sin ankomst men, ifølge formannens kommentar til Ryfylkeavisen kan det fort komme 20 stykker til i løpet av Påsken.

Her kan du lese påskeprogrammet