7 dager til Skattejakten.Live!

Som initiativtaker og eneste hane i kurven, gleder Rolf-Ørjan Høgset seg til å være på sjøen det neste ½ året, for å lage moderne nettbasert Tv-serie.

Vi møtte Høgset ombord i den 38 fots store Beneteau seilbåten, som skal være studio og hjem for Skattejakten.Live. Vi ble oppdaget langt inne på bryggen i Leangbukten, og han var allerede på dekk når vi nådde båten. Grunnen er at båten er ”fullrigget” med kamera og skjermer hvor man kan overvåke alt som skjer.

Hele settet og programlederne er damer, og Rolf-Ørjan Høgset er eneste mann, samt initiativtaker til Skattejakten.live Han har fått med seg bloggeren Kristin Gjelsvik og tidligere realitystjerne Cathrine Montero Moen, som programledere. De skal seile Norskekysten fra Kristiansand til Lofoten og tilbake til Oslo. Siste stopp er 9.september, Aker Brygge og Sjøen for Alle 2017.

Vi er ombord i seilbåten som skal manøvreres av 2 damer som ikke har noen tidligere erfaring fra sjø- eller båtliv. Det bekymrer ikke Høgset noe særlig, eneste bekymring er å være borte fra familien så lenge, men det går nok bra.

Damene har den siste måneden fått grundig opplæring ved Redningsselskapets treningsanlegg og sjøredningsskole ved Horten. Her har de tatt båtførerprøven, fått trening i førstehjelp og livredning, og lært hva de må gjøre hvis ulykken er ute på sjøen. De skal også ta sertifikat for VHF-radio.

Harald Korn, direktør hos Giramar, som importerer Beneteau seilbåter, synes dette er flott merkevarebygging og gleder seg til å følge seilasen gjennom Norge, og de 50 havnene de skal besøke. Her blir det gjester og oppgaver som skal løses.

Litt av målet er å aktivere alle langs kysten i Norge, forteller produsent Høgset. Vi håper at vi kan inspirere folk til å oppdage hvor mange skatter de har i sine nærmeste omgivelser, og for hver havn ber vi folk komme med hva som er stedets største skatt. Det kan være alt fra mennesker til spesielle steder, aktiviteter  eller ting.

Du finner seilingsplan her - http://skattejakten.live/seilingsplan/
Mer info finner du her - http://skattejakten.live/info/