Nyhet fra Svensk båtprodusent!

HOC 33P Cruiser er den andre modellen fra den svenske båtentreprenøren, designet av Ekman Blomquist i samarbeid med HOC Yachts i Stockholm og bygget på verftet i Visby.

HOC Cruiser 33P har verdenspremiere under båtmessen ” Allt för sjön” i Stockholm, 4. til 12. mars. Den svenske gründere forteller at Hoc Yachts er like mye et Tech selskap som en båtbygger. De kombinerer digitale løsninger sammen med innovativ design og handverk. "Våre kunder ønsker å nyte skjærgården på en fri og behagelig måte, med hensyn til natur og miljø ", sier administrerende direktør Vilhelm Djurberg

- Vi er et svensk selskap med tanke på det globale markedet. De fleste komponenter er bygget og utviklet i Sverige av leverandører vi kjenner godt, sier administrerende direktør og medgrunnlegger Vilhelm Djurberg, som har lang erfaring fra den maritimebransjen.

Filosofien er å forenkle båtlivet ved bruk av digitale løsninger, som er lett å bruke for alle. Følelsen av sikkerhet og kontroll er viktig. - Det bør være like lett å kjøre en båt som å kjører en bil. På denne måten vi gjør det mulig for flere å komme seg ut på sjøen og nyte skjærgården, sier Vilhelm Djurberg.

På dashbordet er en 29"skjerm som gjør navigeringen enkel og grei. Programmene og programvaren oppdateres kontinuerlig på samme måte som en smarttelefon. Alle båtens funksjoner, inkludert posisjon, drivstoff, batteri, temperatur, belysning og sikkerhets kamera kan også styres via klokke eller mobil.

En annen svensk innovasjon som har blitt implementert er Petestep sin patentert skrogteknologi, i stedet for å trykke vann til sidene omdannes energien til å løfte skroget. Dette gir en jevnere og roligere gange, samt et lavere drivstofforbruk, ifølge produsenten.

- Vi merker at miljøbevisstheten øker blant båtkjøperne. Flere og flere mennesker er opptatt av alternative og mer bærekraftige løsninger, for å minimere hvordan båtlivet påvirker havmiljøet, sier Vilhelm Djurberg.

Teknisk spesifikasjon:
Lengde - 10.21 m
Bredde - 3,10 m
Dybde - 0,55 m
Vekt - 3850 kg
Antall passasjerer - 8
Motor - Volvo Penta D6-400 hk
Topphastighet - + 40 knop
Drivstofforbruk - 39 l / t (29 knop)
Pris: 3.125.000 SEK

Fakta om HOC Yachts
HOC Yachts er et svensk selskap som ble grunnlagt i 2014 med hovedkontor i Stockholm. Hovedeier er Håkan Lindström og Vilhelm Djurberg.