Norges premiere på Haugesund Båtmesse!

Vi kom akkurat forbi da Even Ørebech hos Arctic Boatlifts og Odd Steffen Garvik fra Etne Betong, testet ut den ene båtlifteren på den spesialforsterkede flytebryggen.

For første gang i Norge presenteres påmonterte lifter på en flytebrygge. Arctic Boatlifter AS har i samarbeid med Etne Betong AS og Etnebryggen, valgt å profilere seg sammen på båtmessen.

Liftene løfter alt fra vannscootere til båter som veier inntil 110 tonn.
Vi får være med å se liften løfte en liten plast båt som veier ca 650 kg. Liften koster ca. kr. 45 000,- Når båten er heist opp skyves den inn over kaien slik at man lett kan komme til for å rengjøre, eller foreta annet vedlikehold.

Ørebech forteller at flere og flere blir oppmerksom på produktet deres, med liften som forlenger båtens levetid og sparer miljøet. Andre fordeler er vinterlagring, og man slipper å være redd for båten i vind og stor sjø. Alt vedlikeholdet av drev/motor/elektrisk blir spart for korrosjon og tæring. Dette er en enganginvestering som man vil har mye igjen for.

Liften er svært vanlig i USA som også er produsentland. På vestlandet har vi montert mange lifter, og da spesielt der det er vanskelig å ha en båt liggende i fortøyning på grunn av mye urolig sjø.

Vanligvis monterer vi liftene på faste brygger eller på berg/fjell, og vi var på jakt etter produsenter av flytebrygger som ønsket å prøve dette, og da Etne Betong var åpen for å samarbeide med oss er vi veldig tilfreds med resultatet, forteller Ørebech.  Garvik er også veldig fornøyd, de har endret litt på enden av flytebryggen for å tilpasse den til lifteren. Vanligvis går bryggen beint ned, men her har vi skrådd den. Etne Betong har medvirket til at flere var takknemlig denne helgen, spesielt arrangøren av båtmessen. "Om det ikke var for dem hadde det ikke vært plass til så mange båter langs Smeasundet", fortalte arrangør Jan Åge Matland til Båtsans. I tillegg til å være ordinær utstiller, trør Garvik og hans folk til med en rekke flytebrygger. Det er tredje året de stiller med brygger til Haugesund Båtmesse. Imponerende!