2017-02-07-8ea435f93657028849f33eb2d1ba71046f7e36d8 Foto: Bo Eide

Kampen mot marin forsøpling!

Forrige uke reagerte Norge med sjokk og stor bekymring over forsøplingen i havet. Denne uken presenteres løsningene på Hold Norge Rent-konferansen 2017.

I samarbeid med Ragn-Sells og Ryfylke Friluftsråd inviterer Hold Norge Rent til Norges viktigste møteplass om marin forsøpling 7. - 8. februar 2017. Konferansen finner sted i Sola kommune utenfor Stavanger, og hovedtema i år er løsninger.

I forrige uke fikk Norge et tydelig eksempel på hvordan marin forsøpling truer livet i havet da en hval som måtte avlives, viste seg å ha en magesekk full av plast. Denne uken samles over 100 deltakere på Hold Norge Rent-konferansen 2017 for å diskutere løsninger på dette svært alvorlige miljøproblemet.

Konferansen setter fokus på de internasjonale løsningene, og klima- og miljøminister Vidar Helgesen kommer for å snakke om Norges internasjonale arbeid på feltet. Videre presenter konferansen konkrete eksempler på marint avfall i den sirkulære økonomien og konkrete eksempler på lokale tiltak mot marin forsøpling. Konferansen setter også fokus på kampanjearbeid, og britiske Martin Dorey kommer for å fortelle om strandryddeprosjektet "2 Minute Beach Clean".

- Vi håper at gåsenebbhvalens tragiske historie fører til økt innsats mot marin forsøpling på alle nivå i vårt samfunn, og at flere engasjerer seg i kampen mot marin forsøpling i tiden fremover, sier daglig leder for Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen.

Kilde: NTBinfo