”Lexus of the seas”!

Alle bilmerker med respekt for seg selv må designe en sportsbåt og luksusmerke Lexus er intet unntak. Båten får sin premiere, Januar 2017 i Miami.

For noen år siden i Japan kom ideen til Toyota Motor Corpration president Akio Toyoda. Han var med å teste en ny linje av Ponam premium Yachts. Som en dyktig sjåfør lot han seg imponere av kjøreegenskapene, stabiliteten og den avanserte skrog designen til båten. Aiko gav deretter Marine avdelingen sin marsordre: Hvordan skape en sportsbåt, med topp ytelse, for å utvide Lexus brandet inn i flere livsstil segmenter for fritid.

For å produsere en ”Lexus of the seas” gikk Marine avdelingen på overtid for å forsikre seg om at de samme produksjons kriteriene og verdiene som ble brukt på bil også skulle brukes på båtdesignet.
På Lexus sitt sport yacht konseptet har de brukt carbon-fiber, gjenvunnet plastikk, eller CFRP, som er den samme teknologien som brukes på racebileer, som på Lexus LFA med 553 hk eller world-class racing seilbåter.

Foreløpig er dette et konsept, hvor de utforsker design, og de har ingen planer om å sette denne i produksjon, men det er ingen tvil at Lexus er klar og villig til å utvikle store ting både til lands og vanns.

Motor er 2 x 5.0-litre V8 bensin basert på 2UR-GSE høyytelsesmaskin som stå i Lexus RC F coupe,  GS F Sport sedan og den nye LC 500 luxury coupe.

Hver maskin produserer over  328kW for å drive båten opp til en fart på 43 knop.

Spesifikasjoner
Totallengde: 12.7m
Bredde: 3.86m

Kilde: www.Lexus.com