2011-04-07-208400f976f05db5cb574f1c3569c26f870401b8 Kilde: Chess, Pirates of the Caribbean.

Statsraad Lehmkuhl - skal gjøres om til et sjørøverskip.

Pirates of the Caribbean - Disney legger verdenspremiere til Bergen. Mobilselskapet Chess har sikret seg eksklusiv rett til å vise storfilmen Pirates of the Caribbean - on stranger tides med Johnny Depp i hovedrollen fem dager før selve verdenspremieren.

Eksklusiviteten begrenses til 200 plasser og flere norske kjendiser har allerede meldt sin interesse. Bergens stolthet - seilskuten Statsraad Lehmkuhl - skal gjøres om til et sjørøverskip.

Dette meldes fra mobiloperatøren Chess hjemmeside;

Filmene er blitt en klassiker verden over, og skuespiller Johnny Depp vender tilbake i sin ikoniske rolle som Kaptein Jack Sparrow i en handlingsmettet beretning om sannhet, forræderi, begynnelse og slutt.

Markedsdirektør Jarle Alvær i Chess sier at selskapet lenge har ønsket å få premieren på den neste Pirates of the Caribbean til Bergen. Premieren er feiring av konseptet ChessTirsdag som fyller ett år, og som innebærer at 500 000 Chess-kunder hver tirsdag kan ta med seg en venn på norske kinoer og bare løse en billett. Tiltaket har ført til at flere besøker sin lokale kino.

- Vi skal sørge for å lage en skikkelig piratfest i Bergen. Vi har allerede fått en strøm av henvendelser fra både kunder, kjendiser og andre som ønsker å være med på premieren. Vi har 200 plasser som det garantert blir kamp om, sier Alvær. Premieredagen flyter Bergen over av norske kjendiser i forbindelse med Mediedagene 2011 og den TV-sendte gallaforestillingen Gullruten.

De som får plass på premieren vil også få oppleve en storslått tur med seilskuten Statsraad Lehmkuhl i Byfjorden.
- Premieren skal dreie seg om sjørøveri, og vi skal gjøre landets flotteste seilskute om til et skikkelig sjørøverskip med sjørøverflagg i den høyeste masten, sier Alvær.

- Vi har innhentet tillatelse fra Disney i USA som har gitt mobilselskapet Chess en eksklusiv rett til å vise filmen før selve verdenspremieren, sier markedsdirektør Bård Stokke i Disney Norge.
Filmen skal vises på Bergen Kino 12. mai mens verdenspremieren finner sted 18. mai.

Om Pirates of the Caribbean - on stranger tides
Johnny Depp vender tilbake i sin ikoniske rolle som Kaptein Jack Sparrow i en handlingsmettet beretning om sannhet, forræderi, begynnelse og slutt. Da Jack støter på en kvinne fra sin fortid (Penelope Cruz), er han ikke sikker på om det er kjærlighet, eller om hun er en hensynsløs bedragerinne som utnytter ham for å finne den sagnomsuste Ungdomskilden. Hun tvinger ham ombord på Queen Anne's Revenge, skipet til den formidable piraten Blackbeard (Ian McShane), så Jack befinner seg plutselig midt i et uventet eventyr der han ikke vet hvem han skal frykte mest: Piraten Blackbeard eller kvinnen fra hans fortid.