Åpent hus i Romjulen!

Hos Viknes kan du se hvordan hele båtbygger prosessen foregår, og günder av Viknes verftet på Askøy, Jan Inge Sivertsen, svarer på alle spørsmål du måtte lure på om båtbygging.

I Bakervågen på Askøy utenfor Bergen, finner du et av Norges største og mest moderne båtverft. Her gjør de alt fra A-Å med båten, og du kan følge hele prosessen.

”Det er alltid kjekt å vite hva som ligger under dekk”, smiler Sivertsen og forteller videre at nesten alle som bestiller båt hos dem, er innom 1-2 ganger for å følge prosessen med bygging av båten deres.

”Det er ikke mange båtverft igjen i Norge, men vi er glade for at vi fortsatt er lokalisert i Norge”, sier han. Det har heller aldri vært tanken å ”flagge” ut.

Vi kjøper alle våre deler i Norge, som igjen gjør at vi kan hjelpe kunden raskt om uhellet skulle være ute  på sommersdagen. Dette betyr mye for mange som kjøper båt, og at de vet at ikke ferien blir ødelagt av venting på deler. Men det er helt klart en utfordring for våre underleverandører, at vi er så få båtbyggere igjen.

I Romjulen har vi utstilt de fleste modellene våre på flytebryggene, og alle er velkommen inn får å se båtene på produksjonslinjen. Vi har ca 8 båter under bygging nå. Det er også noen yrkesbåter på linjen. Ta gjerne med ungdommen eller barna, slik at de får se prosessen. Viktig med litt rekruttering, og det er lærerikt for alle, smiler han.

Viknes har hatt et særdeles godt år, og har økt omsetningen med hele 11% i 1016, og går inn i 2017 med bestilling på nesten 43 båter, som skal produseres og leveres første halvår.
 

Se åpningstider for Romjulen på deres hjemmeside her