2016-12-19-3065212c881c6a6108e80adff7f9abd76508c071 Yamaha kjøper nok en Finsk Båtprodusent - her er siste modell fra Yamarin 81DC

Kesko selger Yamarin til Yamaha Motor Europa!

Salget forventes å være gjennomført i løpet av første halvdel av 2017, etter godkjenning av det Finske konkurransetilsynet.

I dagens pressemelding kommer det frem at Konesko Ltd, som er endel av Kesko gruppen har inngått en avtale om å selge Yamarin Boats til Inha Works ltd, som er eid av Yamaha Motor Europa. Yamaha kjøpte som kjent tidligere  Finske Buster Boats.

Yamaha Motor Europa N.V. skal etablere et eget kontor i Finland som skal ha ansvaret for salg, markedsføring og ettermarked av Yamaha produkter og utvalgte båt merker.

”Jeg er meget fornøyd med at produsering av Yamarin båter og importen av Yamahas motorer vil fortsette i et eierskap med vår langtidspartner Yamaha Motor Europa. Vi ser at denne transaksjonen gir Finske Yamarin de beste forutsetninger for videre vekst i både nasjonalt og internasjonalt  eksport marked” sier Antti Meriläinen, Senior visepresident i selskapet.

Salget inkluderer Konekesko Ltd’ Yamarin båtindustri, importen av Yamahaprodukter og representasjon av enkelte andre merker.