Åpen “Hypercat” kun for fornøyelsen!

Som tidligere rapportert har Swecat Racing de siste månedene arbeidet med det anerkjente svenske designstudioet Mannerfelt Design Team, med å utvikle en ny hyperbåt, ”Hypercat”.

Den nye Hypercat er en 9,5 x 3 meter åpen katamaran, kun bygd for privat fornøyelses bruk. Båten er designet helt fra grunnen av, for å få full nytte av de kraftfulle kompressormatede firetaktsmotorene fra Mercury Racing, Verado 400R. Båten blir bygget i Sverige, helt og holdent i karbonfiber, og de bruker siste type teknologi innen vakuuminjisering.

Skrogdesignen er utviklet i et tett samarbeid mellom Ocke og Ted Mannerfelt, som har atskillige VM-titler som konstruktører, og Swecat Racings som på konkurransesiden har mange titler med verdensmestrene Mikal Bengtsson og Erik Stark, de har lang erfaring med å kjøre ekstreme katamaraner i ulike klasser.

Båten har sitteplass til fire personer, og her er det individuelle fjærings stoler. De har vært opptatt av komfort og ikke bare en konkurranse båt. De har designet stolene selv for hyperbåten.

”Konverteringen” fra en fullt klassifisert konkurransebåt, som oppfyller UIM,s regelverk, til en åpen båt for privat fornøyelsesbruk, er den designmessig et mesterverk, av den tidligere Jaguardesigneren Ted Mannerfelt, forteller produsenten i en pressemelding. Rammen som omgir cockpit blir i klarlakket karbonfiber, med integrerte trappetrinn fra akter.

”Vi er utrolig fornøyd med den åpne versjonen av Hypercat. Den forandrer virkelig forutsetningene i motorbåtbransjen. Den er ikke bare tiltalende for øyet, men den tilbyr ytelse, drivstofføkonomi, sjøegenskaper og sikkerhet som aldri tidligere har blitt kombinert i en og samme båt på denne måten. Vår designduo på Mannefelt Design har virkelig gjort et fantastisk jobb for oss i dette prosjektet, og selv om det har vært en enorm stor og lang arbeidsinnsats fra alle parter, så er vi så stolte av å kunne presentere den nye hyperbåten, designet og bygget i Sverige”, sier Niklas Sjöö, direktør på Swea Racing.

Den første åpne båten er allerede bestilt for levering i starten av 2017.

-Vi er overbevist at markedet for denne type båter kommer til å øke – en ”game changer”, avslutter Niklas.

Hypercat bygges på bestilling, med mulighet for å få den spesialtilpasset etter kundens spesifikasjoner og ønsker. Pris fra Svenske kr 3 495 000,- inkl motorer.