2016-12-16-43e1573916568510426d50f7547debcc47223d61 Leif Bergaas hyller regjeringen for miljøinitiativet (Arkivbilde Baatsans.no)

Årets julegave til båtfolket og miljøet!

Regjeringen vedtok i statsbudsjettet for 2017 å gi tilskudd for vraking av fritidsbåter. Dette skal gis som en betaling for avhending av båter til godkjent retursted på 15 000 kroner.

– Dette er årets julegave til båtfolket og miljøet, sier Leif Bergaas, daglig leder i båtbransjeforbundet i Norge.
 
-    Endelig har regjerningen vedtatt å ordne opp i problemene med gamle utrangerte båter. Langs kysten ligger mange gamle båtvrak som forurenser miljøet. Dette ser vi frem til at skal ordnes opp i, sier Bergaas, i dagens pressemelding.

Båtbransjen har helt siden 1995 jobbet med å finne løsninger for hvordan man skal behandle utrangerte båter. Det har vært ulike forslag opp igjennom årene, og nå har regjeringen vedtatt å rydde opp i problemene ved å innføre vrakpant på fritidsbåter.

-    Jeg vil gi en hyllest til regjeringen som før de innfører komplekse systemer og registre nå vil rydde opp i alt det som ligger langs kysten. Å starte med å innføre vrakpant på fritidsbåter er helt riktig. Det er mange båtkirkegårder langs kysten. Vi håper dette vil bidra til å renske opp i havnebasseng, strender og uteområder, sier Bergaas.

Hvordan ordningen i praksis skal innføres og praktiseres er ikke klart. Norboat er likefullt svært positiv til vedtaket.

-    Nå er vedtaket besluttet og vi ser frem til å få mer kunnskap om hvordan dette er tenkt praktisert. Blir det slik vi ønsker, vil dette ha en stor positiv effekt både for båtfolket og miljøet, avslutter Bergaas.