Sluttet handelen i Bergen!

Det var Bergen Marinesenter som formidlet salget av ”Hovda”, båten som skulle frakte ”Lothepus” og hans mannskap til Grønland.

Det gikk som kjent ikke helt som han drømte om, og nå har han det så travelt med andre ting at han ikke har tid til gamle trebåter lengre. Båten skal nå omgjøres til restaurantbåt og ha sin hjemmehavn i Bodø, forteller Ståle Daae Børnes til Baatsans.no.

Båten gikk tilslutt for 300 000,- forteller han. Men egentlig hadde han solgt båten til en Svenske for 350 000, men han fikk ikke lov å selge båten ut av Norge. Ifølge Børnes sa Sjøfartsdirektoratet ja, men Fiskeridirektoratet sa nei. De mente at det ville være en risiko for at båten skulle bli tatt inn i fiske igjen, og det er ikke tillatt.

Nå får båten en helt annen skjebne, den gamle fiskeskøyta og ”filmstjernen” skal bli restaurantbåt i Bodø. Kjøper, Leif Helge Olsen og sønnen skal bruke vinteren på å innrede den.

For Børnes er det også kjekt at Hovda tilslutt ble solgt, for det har til tider vært litt slitsomt med alle henvendelsene på kjendisbåten. Ikke alle har vært like seriøse, ler han.