2016-10-24-c9e862daa01311239739e054c45bb238496ff6b8 Mads F. Jørgensen, som er selger hos Nye Norske Båtsenter i Bergen, ser frem til å få flere nyheter til Bergen, fra både Engelske, Svenske og Norske produsenter. Her med en Princess V52 i bakgrunnen.

Pundet kan gi ny fart i salget!

Etter Brexit har pundet falt ned til Kr. 10.- og nå er det like ”billig” å kjøpe en flettny Princess 50 fot, som det var i 2007.

Ikke lett å vite når det er rett tid å kjøpe, men en Princess V39 kan du i dag kjøpe fra 3,3 millioner og det er ganske nøyaktig 1 million billigere enn i 2015.

Det kan nok være fornuftig å handle nytt nå, men levering blir det ikke før i 2018, eller senhøstes 2017, forteller Olav Stølsli, daglig leder hos Nye Norske Båtsenter i Bergen. Princess har hatt en eventyrlig vekst de siste årene i hele Verden, og har fulle ordrebøker. Dermed blir leveringstiden lengre nå. Vi har noen få båter til levering Våren 2017.

Princess har de siste 10 år utviklet nye båter på rekke og rad, og de nye båtene er svært populær i hele Verden. De har helt klart truffet blink i sitt segment. I Norge har det vært litt tyngre å selge stor båt, men nå mener Stølsli at det vil endre seg. Vi arbeider med flere kunder mot 2018 både på mindre og store båter. På de større båtene 60 fot + blir det også en tur til verftet for å gjøre spesifikasjonen.

Når det ikke har vært fart i salget på ny storbåt, er det bruktbåtmarkedet som har tatt det meste av tiden. Her har vi i likhet med flere andre forhandlere hatt mye å gjøre, forteller Stølsli.  Selv nå i høst har det vært travelt på telefonen, og ikke for å glemme vårt nye Norske merke, Ibiza. Det har vært overall forventning, og nyheten IBIZA 811 ser vi frem til å få inn i utstillingshallen. Så langt har nyheten vært populær og solgte meget godt på messen på Lillestrøm og i Oslo.

Snart åpner vi utstilling inne i den store hallen, i Princessegården, der kommer vi til å ha flere båter inne i høst og vinter. Så da er det bare å ta turen innom, avslutter Stølsli.