2011-04-03-a6a3c9f5fee380ea34a05db1e917e2b2ef41ce25 Åge Wee, oppfinneren av fortøyningsfunksjonen.

Norsk oppfinnelse!

På "Sjøen for alle" møtte vi Åge Wee, på Wee Marine system stand, nettopp nominert til prisen “Messens Utstyrsnyhet Sjøen for alle 2011″ for sine lysende utriggere. Lysene monteres på bryggen eller utriggerne, og med 360 graders solcellebelysning blir det lettere å finne frem til bryggekanten når lysene blinker om kvelden. Vi var også nominert med utrigger med inntrekk av fortøyningstau, men prototypen ble dessverre forsinket med fly, så der mistet vi en god mulighet, forteller Wee.

Den nye fortøyningsfunksjonen, som kan monteres på alle Wee Marines nye utriggere (fortøyningsbommer), er like enkel som den er smart: Et fastmontert fortøyningstau med fjærbelastning sklir inn i rammeverket på utriggeren som en støvsugerledning inn i en støvsuger. Dermed ligger alt tauverk godt beskyttet etter at man har sluppet fortøyningen ved avgang. Når du returnerer til båtbrygga er det bare å trekke de fire tauene ut igjen, og båten fortøyes raskt og enkelt.

 – Jeg har brukt båt hele livet og har alltid irriterte meg over vått, begrodd og utslitt fortøyningstau ved brygga.  Det patenterte systemet er konstruert slik at lengden på fortøyningstauene kan tilpasses båten. Samtidig holder fjærsystemet alltid fortøyningen stram og belastningen jevn når båten ligger ved brygga. Fortøyningssystemet er også utstyrt med ekstra dempere som begrenser rykk og slitasje når båten blir utsatt for høy sjø eller kraftig vind. En keramisk ring hindrer dessuten slitasje på tauverket når det trekkes inn eller ut av rammen.

Prisen er ca 2000,-  pr båtplass.

Prisen på 100% vanntett led lys var kr 350 på messen.

Les mer på Wee Marine System