Lille speil på sjøen her…

I nydelige høstvær er det ikke rart man tenker på eventyr når man er ute å kjøre siste tilskudd i C65 serien til Askeladden.

En BowRider utenom det vanlige, forteller Jonathan Dyrstad hos Båtens Beste. Den har bedre toalettløsning enn de fleste daycruisere på samme størrelse. Ja, du hørte riktig, for her er det et helt eget toalettrom på babord side under vindskjermen. I en daycruiser er det ofte åpent i cabinen, under setet, så du får ikke eget slik som her, forteller Dyrstad.

Så langt har Askeladden 2 modeller på samme skrog, C65 DC og C65 BR. Baatsans.no har tidligere vært ute med Daycruiseren og kjenner skroget fra en frisk Bjørnefjord. Kjøreegenskapene er solide og du ligger særdeles stabilt i sjøen, en herlig kjørebåt.

C 65 Bow Rider er intet unntak, i nydelig høstvær var det ikke sjøegenskapene som fikk bryne seg denne gangen. Det var derimot den enorme gleden av å være på sjøen i åpen båt, i et fantastisk landskap. Sjelden stille sjø og klarere speilbilde får man knapt.

BowRideren fikk vist seg fra sin beste side. Glidende gjennom landskapet, fra sakte til full fart, like elegant. Med Suzuki 200 hk får vi 40 knop, og her er Zipwake installert, så vi behøver ikke gjøre noe annet en å holde en hånd på gassen og en på rattet.

Båten ble lansert på Båter i sjøen i høst og har fått en god mottakelse. Med stor cockpit, som inneholder salong, med vipperygg mot akter og på setene i førerposisjon, gir det mange muligheter. Selve førerposisjonen er utstyrt med et behagelig sete, som du enten kan sitte godt i bak vindskjermen eller, stå oppreist med støtte. Begge deler behagelig og ergonomisk.

Cockpit har en god kalesjeløsning som kler båten, de har også en passende kalesjeløsning over baugen. Når den er åpen kan flere sitte i baugen, eller den kan omgjøres til en stor solseng.

Salget har gått godt for Askeladden i år og Dyrstad forteller at de har hatt overraskende mange telefoner og godt salg nå i høst, senest i går ble det salg. Så folk har tydeligvis ikke sluttet å handle båt selv om båtsesongen kan sies å være over. Årets produksjonslinje er så godt som solgt, men det kan være noen igjen hos enkelte forhandlere.

Det er helt klart at Askeladden er i ferd å befeste sin posisjon igjen i båtmarkedet. Etter tøffe år, og litt falmende på produktlinjen har de virkelig truffet med den nye C- modellserien og Bowrideren blir nok en hit for 2017 sesongen. Med lekre linjer, romslig og sosial, er den en komplett landstedsbåt for dagsturer.

Så her er det langt fra Snipp, snapp, snute. Askeladden har helt klart flere eventyr på lur.

Tekniske data:

Designkategori: C
Lengde: 6,45 m
Bredde: 2,46 m
Vekt uten motor: Ca. 1.400 kg
Drivstofftank: 230 liter
Motor: Outboard 150 - 250 HK
Fartspotensial: Pluss 45 knop