Tante Grys’Pub og Værlandet gjestehavn!

Langt vest i havet finner du den lune havnen på Værlandet. Den er et godt utgangspunkt for å oppleve det fantastiske øyriket og gjestfriheten til ”Tante Gry”

Gry Leitet tar imot oss og forteller mer enn gjerne om stedet, dens historie, opphavet til navnet Tante Gry, og far sjøl som gjerne tar en trall for gjestene. Den musikalske familien har familiemedlemmet Vegard, som har deltatt i Idol, hvor han fikk en hederlig andre plass. Det var da, på direkte TV, han fortalte at han av og til spilte på ho "Tante Gry sin Pub", at navnet falt på plass, ler Gry Leitet.

Den blide kro verten har mange jern i ilden, og er en travel dame med mann og 3 barn. Selve Værlandet gjestehavn er en familiebedrift hvor alle hjelper til og egen ferie har de sjelden tid til. I det flotte kystmiljøet kan det også hende du våkner til trekkspillmusikk, da er det far til Gry som spiller en trall.

Kroen har sykkelutleie og info om øyene, og vegg i vegg med kroen ligger Norsk Sjøfuglsenter. Ellers er det flytekaier og de nye faste kaiene med treskjørt, betalt av Askvoll komune og fylket. Her er tilgang til vann og strøm. Den faste kaien er er formet som en gangvei mellom den gamle og nye havnen. Dette har gitt 170 meter med mer kaiplass. Om kvelden er dette en flott promenade med lys på.

På Puben har Tante Gry, med den svenske kokken i spissen, god tilgang på ferske råvarer rett fra havet. De tilbyr på menyen lokale oppskrifter og kortreist mat. De selger også det lokale ølet ”Alden”, som er brygget av Kinn Bryggeri. Puben har alle rettigheter. Om du vil lage din egen mat ombord kan du låne gratis "joker-bil" til å handle på jokerbutikken. 

De har nytt sanitæranlegg, med dusj, toalett og vaskerom.

Nytt i år 2016 er Havhotellet, som Gry Leitet også serverer frokost og andre måltider om nødvendig. Hotellet   er en turistattraksjon i seg selv. Les artikkel bra Baatsans her

Sitter du å drømmer om neste års båtferie i Vest, er dette et stopp du absolutt bør ha med på turen.

Se Baatsans havner her for mer info