Jeanneau Leader 30!

Det Franske verftet Jeanneau øker modellserien til Leader. På Båter i Sjøen var det verdenspremiere på siste tilskudd, en sosial og åpen 30 foter.

Espen Jahren, som er ansatt hos Heitmann Marin for å arbeide spesielt med motorbåtkundene, forteller til Baatsans at dette er en perfekt daycruiser, men passer like godt for lengre turer også.

Båten har et litt høyere dekk og den positive effekten man får ut av det er bedre plass under dekk, hvor pantry, bad og salong har fått plass. Den ene salongen i baugen kan omgjøres til dobbeltseng i tillegg til at der er en midtkabin med dobbeltseng.

Båten har flere langsgående vinduer som gjør at den blir meget luftig under dekk. De har også lagt mange vinduer i dekk på samme måte som man kjenner det fra seilbåter. Dette gir en imponerende effekt under dekk, og spesielt i den midtstilte kabinen og pantryen. 

Men det er jo virkelig oppe i cockpit man kan ha glede av den som daycruiser. Dette er en fullkommen åpen båt med mange sitteplasser og muligheter til å nyte solen. Salongen kan også enkelt omgjøres til solseng. Det er enkelt å ta kalesjen på fra den høye targabøylen. Også her har man full ståhøyde under den todelte kalesjen.  Skroget er også spesielt med at det heller ut til siden, slik at du sitter tørrskodd i båten, selv med litt sjø.

Interessen for båten har vært veldig god, sier Jahren og har selv vært ute å testet båten, som er en prototype på tur inn til messen. Jeanneau har vært blant markedslederne på seilbåt i flere år, men nå satser de stort på Motorbåt, forteller Jahren og viser til at de stiller med 4 motorbåter fra den franske produsenten.

Leader 30 leveres med hekkaggregat og har en Volvo Penta D4 på 300 hk. Båten kan leveres med dobbelinstallasjon og har da en prislapp på ca 2,1 millioner. Hvis du går for en litt mindre motor på 260 hk, har båten en startpris på 1,550 millioner, så her kan du få mye båt for pengene.

Båten kan helt klart appelere til mange, både småbarnsfamilier og til den mer voksne båtbruker. I Leader modellserien finnes i dag 4 størrelser, Leader 30, 36, 40 og 46