2016-09-30-28fb2c9cb16230b9f073624c1bbb21aa866de2d2 Redningsskøyten «Ægir» i en dramatisk redningsaksjon Arkivfoto: Redningsselskapet.

Redningsskøyten gikk rundt to ganger!

Mannskapet på RS «Ægir» måtte hoppe i vannet etter at redningsskøyta ble truffet av en bråttsjø og gikk rundt to ganger. De ble reddet opp av helikopter fra 330 skvadronen.

Det var etter søket etter en person som hadde havnet i sjøen i Farsund at redningsskøyta RS Ægir gikk på en brottsjø som slo inn styrhusvinduet i ekstremværet. Mannskapet besluttet deretter å evakuere redningsskøyta.

– Mannskapet er etter forholdene i god behold. De er plukket opp av redningshelikopter fra 330 skvadronen og på vei til Sola, der de vil bli tatt hånd om av helsepersonell, sier Frode Pedersen, kommunikasjonssjef i Redningsselskapet.

Redningsskøyta Ægir har drevet inn mot land, og er strandet på Storestranda, like ved Marka skytefelt på Lista. Bergingsarbeidet tar til når værforholdene tillater det.

– Det viktigste for oss er at alt står bra til med mannskapet. Vi har etablert krisestab i Redningsselskapet og de pårørende er orientert om at mannskapet har det bra, avslutter Pedersen.

 

Kilde: NTBinfo