Fjord 42 open lanseres!

I dag åpner Monaco Yacht Show og der har den unike båten verdenspremiere. Designet av Patric Banfield.

Patric Banfield er kjent for å designe Tendere, og mindre motorbåter. Denne gangen er det Fjord 42 open han har designet. Med vertikal baug og et tydelig uttrykk, blir du garantert lagt merke til i havnen med denne.

Fjord er kommet inn under HanseGroup og de fortsetter å utvikle merket. Båten er 12.59 meter lang og 4.27 meter bred. Dette er nok mer en båt for Middelhavet en vestkysten i Norge, og lekkert er det.

Den store badeplattformen kan senkes hydraulisk ned i sjøen for lett tilgang til sjøen, enten for en lettbåt eller vannscooter.

Den nye T-Toppen inneholder flere elektroniske ”duppedingser”, men i hovedsak elektrisk styrt kalesje for skygge over mer av cockpit området om nødvendig.

Motorkraften får den fra 2 x Volvo Penta IPS på hver 370 hk eller du kan få 2 x 435 hk. Med 600 IPS motorer akselererer båten til 40 knop og mer, i følge produsenten. Med joystick er den lett å manøvrere til kai. Dashbordet er innovativt og kan bli utstyrt med 2 x 16 tommers Raymarine kartplottere. Dermed kan du operere alle skjermene fra de 3 sportssetene i kjøreretningen.

Som sagt en båt hovedsakelig for Middelhavet, med pantry ute under T-Topen, store smitteområder ute og solsenger både i baug og akter. Om kvelden lyser de intrigerte  lysene opp dekk, bak håndtakene, og på T-Toppen. Dette gir en helt spesiell atmosfære.

Under dekk kan eieren nyte en stor master kabin, med en stor dobbeltseng. Godt med lagringsplass, tv og musikkanlegg. Kabin nr 2 inneholder 2 senger slik at du kan ha flere gjester på overnatting.

Nyheten Fjord 42 open er bygget i Tyskland og prisen er på ca 4 millioner kroner ut fra verftet.