Viknes nr 2 på topp av mest søk etter hos Finn.no!

Kristian Grøndal Sivertsen hos Viknes, synes det er gøy at deres båtmerke ligger på topp sammen med Windy (1) og Princess (3). Alle har mer enn 80 000 søk hver så langt i år.

Det er statistikker Finn.no la ut under "Båter i Sjøen" som viser at det er et godt båtmarked til tross et varierende sommervær i 2016. I uke 23 hadde de besøksrekord med over 540 000 unike brukere som så etter båt.

Både tilbud og etterspørsel i båtmarkedet har økt fra i fjor, nesten gjennom hele året. I juli var det over 600 flere annonsører enn juli 2015, og aldri før har å mange besøkt båtsidene i løpet av en uke, forteller Finn.no.

Kristian Sivertsen står ombord i deres store nyhet for 2016, en Viknes 1080 Panorama. Nyheten med mer plass og mer komfort. Den har, som våre andre modeller, et stort akterdekk og skråstilte vinduer. En typisk vestlandsbåt. 

Han synes det er spesielt kjekt at Norske båtmerker hevder seg så høyt oppe i toppen. De har også merket økt interesse for deres båter. Det siste året har salget økt med mellom 5 – 10 prosent anslår Sivertsen, og høsten kan også bli travel for Askøy-bedriften. Båtsans var ombord i nyheten som har mer av alt, ifølge produsent.

Norsk og Britisk på topp
Frem til juni var det norske båter som ble mest søkt etter på FINN.no. Det har endret seg i løpet av sommeren. Nå er det også et britisk båtmerke med i topp tre. Windy, Viknes og Princess har alle mer en åttitusen søk hver, så langt i år.

Det er skjærgårdsjeeper/landstedsbåter, daycruisere og cabincruisere som er de mest annonserte båttypene hittil i år, og Askeladden, Yamarin og Pioner er de mest annonserte båtmerkene med mer enn 1000 annonserte båter hver ved utgangen av juli.

Nå i etterkant av båtmessene blir det travelt for båtprodusenter og forhandlere. Messen hadde rekordbesøk, og Finn.no melder om også gode besøkstall i etterkant av messen. Trenden er at folk begynner tidlig på høsten å søke etter modeller og nyheter for kommende år.

Nyheten fra Viknes kan du se i bildeserien på toppen av siden.