FjordSailing i nytt samarbeid med Fransk idrettshelt!

Frankrikes verdensrekordholder i singelseiling med triamaran er så stor i hjemlandet at selv den Franske ambassaden og den kjente konditoren Paschal tok turen innom båtmessen for å hilse på.

Vi har kjøleskapet fullt av godsaker ler Bjørn Vidar Bårtvedt fra FjordSailing. Paschal visste godt hvem som var i landet, for François Gabart er like stor som Zlatan er for Svenskene. Paschal måtte by på franske makroner, til den store seileren. I Norge kan han leve anonymt, for vi vet knapt hvem han er, men i Frankrike får han ikke gå ifred.

Bjørn Vidar Bårtvedt sitter ombord i Franskmannens båt, en RM 890. Båten på 29 fot mener de er perfekt for vår kyst. FjordSailing har nettopp blitt forhandlere for i RM i Norge, og skal sammen med Gabart fremme seiling i Norge. Det artige er at den er bygget i tre, kryssfiner med andre ord og epoxy. Den seiler fantastisk godt selv om den bare er 29 fot. Og på turen til Oslo, seilte de i 12 knop på det meste.

Seilbåten er laget på et lite verft i La Rochelle i Frankrike, og hver båt blir bygd på spesifikasjoner etter kundens ønsker. Skipsarkitekten bak båtene er Marc Lombard og
den største seilbåten i produksjonsrangen er 1360 som er 44,6 fot. Her får du samme komfort som i en turseiler, men den har havseilers egenskaper.

Innredningen i Gabarts RM890, som er den minste i rangen, er funksjonelt og åpent. Den har store vinduer som gir panorama utsikt når man oppholder seg under dekk i båten. Underveis kan man være nede i båten og fortsatt ha full kontroll ute. Båten bruker Gabart med sin lille sønn på 4 år, når han er i Stavanger for å arbeide, med sin nye samarbeidspartner
.
Det er ikke alltid far har tid å komme til Stavanger hvor sønnen bor, for han er en meget aktiv idrettsutøver.  Med et team på 15 mann, sponset av Macif, som også er navnet på båten han satte rekord med, sier det litt om størrelsen. Teamet er alltid på plass å hjelpe han, samt tilrettelegge for at han skal nå sine mål.

Neste store mål er å sette verdensrekord med trimaranen jorden rundt i 2019. Farten han kommer opp i er mer en 22 knop, båten er hele 30 meter lang, og som han håndterer helt alene. Gabart har allerede flere verdensrekorder, og den største er da han vant verdens tøffeste regatta, Vendee Globe, i 2013. Nå jakter han på sin neste.

På privaten er han også seiler og der kommer merket RM inn. Dette er en båt han selv er veldig gald i, og forstår ikke hvorfor nordmenn som er så glad i tre, kjøper bare plastbåter, sier han å rister smilende på hodet. Denne båten har ekstra god isolasjon, 2 kjøler og 2 ror.

Båten har kanskje ikke det største markedet i Norge, men det gjør ikke noe mener Bårtvedt hos FjordSailing. Det er kjekt å samarbeide med en så stor seiler, og båten blir et nisjeprodukt for oss. Kundegruppen er dem som ønsker å seile godt, og samtidig ha mer komfort enn på en ren regattahavseiler.