Undervannsfotografer kjemper om NM-tittelen i Haugesund

15 undervannsfotografer kom seg igjennom nåløyet og skal nå konkurrere under årets finale i Norgesmesterskapet i Haugesund. Etter til sammen 60 dykk mellom den 14. og 18. september skal Norgesmesteren for 2016 kåres.

Norgesmesterskapet i undervannsfotografering, som i år arrangeres av Slettaa dykkerklubb i regi av Norges Dykkeforbund, er inndelt i to faser. I fase én, som nå er overstått, blir tre bilder i makro og tre bilder i vidvinkel innsendt til en fagjury for vurdering. Juryen vektlegger bildenes tekniske og estetiske kvalitet, og ut ifra dette er det i år valgt ut 15 finalister som får delta i finalen Haugesund 14.-18. september. Ann Karin Matberg fra Aqua Vita i Trondheim gikk til topps i første runde av NM.

Styreleder i arrangørklubben Slettaa Dykkerklubb, Åge Wee, ser frem imot mesterskapet neste uke.

– Det er de mest talentfulle UV-fotografene som kommer til Haugesund i år, så vi kan vente oss noen praktfulle bilder i finalen. I alt skal de 15 finalistene dykke 60 dykk under konkurranseuka, og det skal fotograferes både i Smedasundet i sentrum og i skjærgården rundt Haugesund, forteller Åge Wee.

Fem kategorier
Deltakerne skal hver levere ett bilde i fem ulike kategorier. Kategoriene er fiskeportrett,  makro/nærfoto, vidvinkel med dykker og vidvinkel uten dykker - samt et temafoto. Tre meritterte fotografer vil utgjøre juryen, som kårer en Norgesmester lørdag 17. september.

I forbindelse med mesterskapet vil mange av bildene presenteres på storskjerm i Scandic Maritim Hotell i Haugesund, som holder åpent for publikum.