2016-08-31-3503d03ab2289957f98e3fb3bd6df353a103badc Foto Bergen Matfestival: Styrket fokus på sjømat med sjømataktiviteter for alle aldre: Fiskeauksjon, Havets Skattkiste, gratis sildebord, kokkeshow m.m.

Festivalbyen Bergen hviler aldri!

Bergen Matfestival / Barnas Matfestival skal sammen med Bergen Ølfestival, sørge for 3 hele dager med lokale og internasjonale kulinariske opplevelser for liten og stor, med fokus på sjømat.

Den første helgen i september (2-4 sep. 2016) inviteres alle med sans for god stemning, mat og drikke til tidenes Matfestival på Koengen/Bergenhus.

Årets store Matfestival nærmer seg - og brikkene begynner å falle på plass. Det blir stor stemning og fokus på både lokal- og internasjonal mat på Koengen til helgen. Over 100 utstillere kommer for å presentere sine lokale spesialiteter fra sjø og land -  og vi kan garantere noe for enhver smak.

Prosjektleder Ingerid W. Wembstad forteller om stor interesse både blant utstillere og publikum. Det er allerede forhåndssolgt flere tusen billetter til festivalen.

Noen av byens beste restauranter har slått seg sammen og serverer bergenske spesialiteter i restaurantteltet ”Matbyen Bergen”, det blir underholdning og kokkeshow fra scenen og en rekke aktiviteter rettet spesielt mot barn, ”Barnas Matfestival”.

Husk også at inngangsbilletten gjelder for både øl- og matfestivalen i tillegg til at den er gyldig hele helgen, dvs. du kan komme tilbake neste dag om du ikke rekker å få med deg alt på fredag eller lørdag.

NYHETER I 2016:
* Styrket fokus på sjømat med sjømataktiviteter for alle aldre: Fiskeauksjon, Havets Skattkiste, gratis sildebord,   kokkeshow m.m.

* Nytt restaurantkonsept med noen av regionens beste restauranter i et eget restauranttelt:
Bare Vestland – Bien - Bryggen Tracteursted – Cornelius - Restaurant 1877 - Pingvinen.

* De europeiske UNESCO gastronomibyene kommer! Parma (Italia), Dénia (Spania), Burgos (Spania) og
Østersund (Sverige) har meldt seg på og vil by på sin lokale matkultur

* Bergen Matfestival ønsker å bidra til økt kompetanse og kunnskap om lokale råvarer blant barn og unge og vil gjennom ”Barnas Matfestival” ha spesiell fokus på  de yngste besøkende. Her kan barna møte bonden og
dyrene, hoppe i høyet, ta traktorsertifikat, se på gjeterhund oppvisning, ri hest og kjerre og delta på
konkurranser og Smaksverksted. Populære ”Goggen & Grynet” fra Gråtass underholder. På årets festival vil også Sandsli Videregående Kokkefaglige Skole avholde finalen i en egen matkonkurranse, med fokus på Bergensretter med en ny vri.  

Det er Matarena AS som har ansvaret for Matfestivalen. Daglig leder Alexandra Krage Angell er spesielt fornøyd med den lokale interessen og entusiasmen for et tettere samarbeid mellom landbruks- og sjømatnæringen. På festivalen vil publikum få en unik mulighet til å oppleve det spennende mangfoldet regionen har å by på fra både sjø og land.

Mer informasjon om Matfestivalen

http://matfest.no/