2016-08-29-7e4fd5e5d42ba5ad1e01ddd701b5de5cea505407 Askeladden C65 Bow Rider- Bygget på den nye moderne og linjelekre C65-Plattformen

Ny Bow Rider fra Askeladden!

C65 Bow Rider er den andre i rekken på den nye C65-Skrogplattformen med overbygg tilpasset dagsturer. Denne båten har mer bruksvolum og flere funksjoner en lillesøster C61 Bow Rider.

Her kommer en av de spennende nyhetene vi skal se nærmere på under årets Båter i Sjøen kommende uke.

Etter en svært vellykket introduksjon av Askeladden C65 Cruiser under Sjøen for Alle i mars 2016 er C65 Bow Rider neste steg i Askeladdens innovativ produktutvikling som skal fornye dagens Day Cruisere, Cabin Cruisere, Bow Ridere og Skjærgårdsjeeper.

I løpet av høsten og vinteren vil Askeladden C65 Bow Rider bli lansert på båtmesser i Norden og Europa.

C65 Bow Rider er den andre i rekken på den nye C65-Skrogplattformen med overbygg tilpasset dagsturer. Denne båten har mer bruksvolum og flere funksjoner en lillesøster C61 Bow Rider, fortelles det i en pressemelding fra Askeladden.

Bow Rider utgaven med sine store cockpiter forut og akter samt enkle bording av båten fra forskipet er Day Cruiser båten overlegen som konsept for dagstursbruk!

I samarbeidet med Suzuki / Erling Sande AS er den nye båten sikret en bred og god distribusjon i hele Norge.

Det beste fra Askeladden C-Serien
Det er lagt stor vekt på å videreføre design, farger, spennende materialbruk og kjøreegenskaper fra C65-Plattformen. Målet med C-Serien har vært å utvikle tidsriktige, fremtidsrettete båter med bred appell til den moderne båtbruker. Formspråk, tekniske og praktiske løsninger, kjøreegenskaper og fargebruk har vakt stor internasjonal oppmerksomhet og C65-Plattformen blir beskrevet som noe virkelig nytt i sin genre.

Dette er en åpen, stor og sportslig bow rider i dagstur klasse.  Den gedigen akter cockpiten er hentet fra C65 Cruiser med sitteplass til hele 7 personer. U-Sofaen akter, som har plass til bord, kan enkelt gjøres om til en gedigen solseng.

Førermiljøet setter en helt ny standard for værbeskyttelse, ergonomi, praktiske løsninger og ikke minst design.
Akterdekket tar med seg de unike løsningene fra C65 Cruiser. Med full passasje fra akter cockpit til den store badeplattformen ”forlenges” dørken og gir enkel adgang til bading og vannsport uten å måtte klatre over rekka.

Akterbenken har vipperygg slik at man etter en dukkert kan slappe av på hekken og se på andre som leker seg i vannet.

Bow Rider løsningen tilbyr i tillegg en dyp og romslig cockpit i forskipet. Bow Rider cockpiten er separat drenert fra akter cockpiten og er en sosial løsning som kan brukes til soling og fiske samtidig som den forenkler bording av båten i forskipet og bevegelse fra baug til badeplattform.

Unikt for klassen - Stort og komfortabelt toalettrom med spyletoalett og tank

Bow Rider båtene i denne klassen mangler et ordentlig toalettrom og tilbyr i beste fall en lite anvendelig kjemisk toalett løsning som gir dårlig og lite skjerming av privatlivet. Dette har fått mange til å velge Day Cruiser konseptet i denne klassen fordi dette konseptet tilbyr ordentlige toalett løsninger med skjerming fra omgivelsen på tross av at bruken av båten utelukkende er dagstursbruk uten behov for overnatting.

Denne mangelen i Bow Rider konseptet har vi løst i den nye C65 Bow Rider. Denne båten tilbyr et stort og rommelig toalettrom med ergonomisk inngang. Velger du Topline utstyrspakken får du et toalettrom med spyletoalett og tank, vaskeservant med trykkvann, lagringsplass til toalettsaker, speil, belysning og ventilasjon!

Banebrytende skrogdesign
Det ble lagt ned et betydelig arbeid i å utvikle den nye C65-Skrogplattform med de samme egenskaper som C75- og C61-Plattformen. Målet var å finne den optimale kombinasjonen av minimal planingsterskel, myk gange, tørr cockpit, høy hastighet, gunstig drivstofføkonomi og ikke minst god stabilitet.

For å oppnå alle disse egenskapene er store ressurser investert i avansert konstruksjons- og testarbeid. Resultatet er et banebrytende skrog med en relativt konvensjonell V-210 hekk, V-240 ved oppdriftssenter kombinert med et skarpt V-600 forskip.  Alt i alt gir dette de mange fortrinn som var målet for C75 - det første nye skroget i Askeladdens C-Serie.

C65-Skrogplattformen har blitt lovprist av både fagpressen og våre kunder og er ‘’pound for pound’’ kanskje det beste skroget Askeladden har laget så langt.

Askeladden C65 Bow Rider er lettdrevet, sikker og har stort fartspotensiale.
Bygget for outboard fra 150 til 250 hk. Med største motor er fartspotensiale pluss 45 knop.

Zipwake helautomatisk dynamisk trimkontrollsystem
Askeladden Boats innledet ved introduseringen av C65 Cruiser et samarbeid med det svenske selskapet Zipwake og dets norske importør ProNav som tok sikte på å standardisere Zipwake systemet på våre båter. Den første båten som benyttet dette systemet var C65 Cruiser.

Zipwake er et unikt og banebrytende system som ved hjelp av interceptor trimplan og avansert elektronikk automatiserer funksjonen til de tradisjonelle manuelle trimplan som har vert benyttet på slike båter i en mannsalder. Systemet tar seg automatisk av både pitch og roll stabilisering av båten og vil gi brukeren en helt unik kjørekomfort sammenlignet med de tradisjonelle systemene. Erfaringen fra C65 Cruiser har vert meget gode og C65 Bow Rider vil bli den andre båten i rekken som får dette standardisert i Toplin utstyrspakken!

"Med C65 Bow Rider markerer Askeladden videreføringen av en serie nyheter som vil glede det norske båtmarkedet i årene som kommer" sier Daglig leder Henrik J. Askvik

Tekniske data:
Designkategori: C
Lengde: 6,45 m
Bredde: 2,46 m
Vekt uten motor: Ca. 1.400 kg
Drivstofftank: 230 liter
Motor: Outboard 150 - 250 HK
Fartspotensial; Pluss 45 knop