2016-08-23-39f73601ffde363e7be5bb04158d14b8a4eeae2a Det er flest Sørlendinger blant dem som reiser med båt til Sverige, (19 prosent av Sørlendinger ferierer i Sverige i båt), samt at det er mest unge mellom 18-29 som ferierer i båt i Sverige.

En av ti Sverigebesøkende seilte over grensa!

Hele 13 prosent av nordmenn, tilsvarende rundt 650 000 personer, oppgir at de har feriert i Sverige i sommer. Blant disse har nærmere 10 prosent feriert i båt.

Vårt naboland i øst er alltid innenfor topp tre på rankingen over hvor vi helst vil tilbringe feriedagene våre. Men hvilken ferieform setter nordmenn mest pris på i nabolandet?

I en landsdekkende undersøkelse InFact har gjort for destinasjonen Visit Värmland, kommer nordmenns preferanser tydelig frem. Å seile langs Bohuslänkysten eller i kanalene er populært blant mange nordmenn, og rundt 9,5 prosent har oppgitt at de har vært på båtferie i Sverige i sommer.

Likevel er camping den desidert mest populære ferieformen for nordmenn i Sverige. Nærmere 22 prosent oppgir at dette var grunnen til Sverigeturen i sommer.

Stockholm, Gøteborg og Malmø er etter svarene å dømme også populære reisemål, for på andreplass med 19 prosent av svarene kommer storbyferie.

Aktiv ferie øker
Blant de mest populære ferieformene tilbører også ”aktiv ferie”. Nærmere 9 prosent svarer at de har hatt en aktiv ferie i Sverige i sommer. De fleste som skal på strandferie velger nok andre feriemål enn Sverige, for dette har bare fire prosent satt som hovedformål med ferien. Det samme gjelder nok kultur og mat, for det er bare to prosent som setter dette som hovedgrunnen med ferien i Sverige.

Maria Nordmark i Visit Värmland tror at mange nordmenn har faste ferierutiner når de besøker Sverige. Nå håper hun at disse kan utfordres.
 
– Camping, storby- og båtferier er tradisjonelt sett de mest populære ferieformene for nordmenn i Sverige. Vårt mål er å gjøre nordmenn mer bevisste på kulturskattene som ligger rett over grensen, og som mange men som for mange dessverre går glipp av, sier Maria Nordmark i Visit Värmland.

Dette er hva nordmenn svarer på spørsmålet om hvordan de ferierer i Sverige:

Campingferie 21,7 prosent
Byferie 19,1 prosent
Båtferie 9,5 prosent
Aktiv ferie, som sykkeltur 8,9 prosent
Strandferie 3,8 prosent
Kultur eller gastronomisk ferie 1,9 prosent

Fakta om undersøkelsen: Utfører InFact Norge AS Populasjon Norge, innbyggere +18 år Antall intervjuer 1.252 Vekting Kjønn, alder og bosted Feilmargin Maksimalt +/- 2,8 % Metode InFact automatiske telefonintervjuer