2016-08-15-5631373e0862a8c504e141a8d77b5da09a3de54e CXP300, som motoren heter, blir vist på Cannes Yachting Festival, 6 til 11 september 2016, Stand PAN 363.

Britisk Diesel- Påhengsmotor!

Cox Powertrain skal forhåndsvise verdens første marine Diesel påhengsmotor på hele 300 hk – Navnet på motoren er CXP300, og blir å se under årets Cannes Yachting Festival.

Firmaet Cox, har samlet dyktige ingeniører fra Formel 1 racing og topp bilmotor designere, til å utvikle det nye konseptet deres.  Dieselpåhengsmotoren, skal gi en ytelse som bensinpåhengs, men med dieselens økonomi og pålitelighet. 

Cox skal vise en fullskala modell av CXO300, og ifølge produsenten er det  laget et revolusjonerende motsatt-stempel (tenner i bunn?). Påhengsmotoren tilfredsstiller alle de aktuelle krav til utslipp.

Den skal levere 300hk og veier bare 300 kg. Med dette er det den største diesel- påhengsmotoren som er utviklet, og den er spesielt rettet mot luksusyacht markedet.

Motoren skal gi betydelig lavere driftskostnader enn bensin, ha lengre serviceintervaller, og vil ha en langt større rekkevidde, i følge produsenten. 

Hos Cox Powertrain forteller de følgende: 

"Cannes er en svært viktig messe for oss, hvor vi kan presentere vår teknologi spesielt til luksusyacht markedet.
Utviklingen av CXO300 går nå inn i sluttfasen av et fem års utviklingsprogram, så vi er spent på utsiktene til å innføre denne banebrytende teknologi til markedet i forkant av lanseringen.
Vi har samlet noen av Storbritannias fremste eksperter innen motorkonstruksjon, for å realisere dette konseptet.
Eiere kan være trygg på at den nye diesel-påhengsen er klar for et krevende miljø og at den vil fungere
." 

Cox er et britisk selskap plassert i West Sussex, dedikert til å levere og leve opp til kravene fra kommersielle, offentlige og militære maritime operatører, som trenger en pålitelig og kraftig påhengsmotor.

Når bensin ikke lenger er tillatt ombord i militære skip, og i tillegg til mange handelsskip og superyachter, har det vært viktig med utvikling av en levedyktig diesel- påhengsmotor for RIB-båter og andre. Det å kunne tilby dem noe tilsvarende, som har kraft og vekten av en bensinmotor, har vært en viktig faktor i raske utviklingen av Cox Powertrain. 

For ytterligere informasjon, besøk www.coxmarine.com

Det er flere produsenter som "snuser" på utvikling av Diesel påhengs, og vi har tidligere presentert Svenske OXE, andre er Yamarin og Mercury med sine.