2016-08-12-ca838cc5fcd61587e9a621a52e71c9fb9b82e098 Hun kommer hjem fredag 26. august kl. 10.00, så da er alle velkomne til å ta imot verdens beste skip og verdens beste mannskap (foto fra Tall Ship Races i Bergen 2014)

Statsraad Lehmkuhl ble sammenlagt vinner i Tall Ships Races 2016!

En fantastisk bragd av seilskipet STATSRAAD LEHMKUHL som i sommer har deltatt i den internasjonale seilregattaen "Tall Ships Races", i regi av Sail Training International.

Hun vant første etappen fra Antwerpen til Lisboa og andre etappen fra Lisboa til Cádiz. I den tredje etappen fra Cádiz til A Coruña fikk hun tredje plassen på en veldig krevende etappe. Denne fantastiske innsatsen har gitt Statsraad Lehmkuhl sammenlagt seier i hennes A klasse.

Dette er en fantastisk bragd av skip, kapteinene Marcus Seidl og Jens Joachim Hiort sammen med deres mannskap og medseilere. 

Statsraad Lehmkuhl er en flytende ambassadør for både Bergen og Norge og på verdens basis det skipet som gir flest unge mennesker seilings- og mestringstrening. Sammenlagt seier er stort i internasjonalt sammenheng og gjør oss alle veldig stolte.

I dag fredag 12. august er det premieutdeling og avslutningsseremoni for Tall Ships Races 2016 i A Coruña. Skipet drar videre på Shantytokt herfra mandag 15. august til Dublin og fra Dublin til Bergen 21. august.

Statsraad Lehmkuhl kommer «hem med gullet» til Bergen med syngende medseilere fra mastene etter to måneders fravær, fredag 26. august kl. 10.00. Dere er velkomne til å ta imot verdens beste skip og verdens beste mannskap.

Kilde: STIFTELSEN SEILSKIPET STATSRAAD LEHMKUHL