Verdenspremiere for Explorer 58 Pilothouse på Båter i Sjøen!

Om et par uker setter denne eksklusive trawleren kurs fra Åmøy Havn i Stvanger, mot Oslo, hvor den får sin verdenspremiere 1.-4. september.

Explorer 58 Pilothouse (som er nærmere 63 fot) er en eksklusiv og driftsøkonomisk pilothouse trawler med 2 separate salonger og 4 sovekabiner med tilhørende baderom og dusjrom.

Ankomst av første Explorer 58 Pilothouse er en stor begivenhet for W-Yacht AS og Explorer Motor Yachts Ltd. Utviklingen av denne nye modellen ble påstartet så langt tilbake som desember 2012, forteller W-Yacht i en pressemelding.

Hele to og et halvt år har arbeidet tatt med design/tegninger, produksjon av plugger og produksjon av støpeformer før produksjonen av bygg nummer 1, som ble igangsatt for 14 måneder siden, kunne settes i gang. På denne tiden har W-Yacht allerede solgt enda en Explorer 58 Pilothouse, bygg nummer 2, hvor også denne kunden la inn bestilling av båt kun basert på tegninger og spesifikasjoner. Kjøper av bygg nummer 2 er svensk, og hans Explorer 58 Pilothouse vil allerede i september ankomme sin hjemmehavn i Izola i Slovenia.

At Explorer 58 Pilothouse både er en svært luksuriøs og innholdsrik trawler modell er det ingen tvil om. Kapteins lugaren er større enn soverommet i de fleste hjem. Sengen, som er senterplassert mot babord skott, har, som i samtlige andre av båtens sovekabiner, eksklusive fjærmadrasser fra England. Her ombord skal alle sove behagelig. Baderommet til kapteins lugaren består av separat stellerom, toalettrom og dusjrom. I dusjrommet, som har mosaikk-fliser på veggene og speil i taket, kan en velge mellom å dusje i "fossefall" fra taket eller fra avtakbar dusjhode på vegg.
Stellerommet, som har lang baderoms benk av marmor, er rigget med ikke mindre enn to design-vasker fra Italia, slik at både herr og fru kaptein kan pusse tennene og stelle seg på likt.

Explorer 58 Pilothouse har en stor og innholdsrik flybridge hvor en akter finner en 350 kilos elektrisk jollekrane og RIB. Foran på flybridge pleies det sosiale båtliv, hvor båtens gjester blir godt ivaretatt med stort middagsbord, mange sitteplasser og en stor L-formet pantry på flybridge med elektrisk grill, kjøleskap med frys og vask for å nevne noe. Førerposisjonen på flybridge er rigget med to eksklusive førerstoler og to 20-tommers Glass Bridge kartmaskiner slik at kapteinen kan ha med seg en co-pilot i trange farvann og under nattseilaser.

I anledning sistnevnte må det nevnes at båten også er utstyrt med termiske nattkamera, AIS og kraftig åpen radar, som er en del av båtens solide elektronikk-pakke. Flybridge'n har to oppganger, en fra akterdekk og en fra førerhuset slik at kort gåavstand mellom de to førerposisjonene.

Alt treinteriør ombord i Explorer 58 Pilothouse er likt som for samtlige andre Explorer modeller, utført for hånd av verftets mange møbelsnekkere. Ta eksempelvis salongbordet i førerhuset, som er et av de mange håndlagde bordene ombord. Dette bordet alene, hvor det er kombinert mellom flere ulike tresorter for bordets overflate, har krevd hundrevis av timer å lage. Interiørdetaljer som dette er det mange av ombord i Explorer 58 Pilothouse, og når en kommer ombord skjønner en raskt hvorfor interiørarbeidet ombord i Explorer 58 Pilothouse tar hele 8-9 måneder fra start til slutt.


For mer info om Explorer 58 Pilothouse, se;
www.facebook.com/wyachtnorge
www.w-yacht.no
www.explorermotoryachts.com