2016-08-03-7fba15e0422eab2d5de81060dfee0150efce44b5 Foto Redningsselskapet - Flere går på grunn

Økning i antall grunnberøringer!

Ferske tall viser at sommeren er travel for redningsskøytene og at det er en økning i antall grunnberøringer.

– Sist det var så travelt her på Fillan stasjon var i 2010 og vi ser en stor økning i antall grunnberøringer. Det er også en del som feilnavigerer. Vårt råd til båtfolket er å alltid ha en sjøklar båt. Altså ha tauverk og dregg ombord, gjerne også drivanker. I tillegg er det lurt å ha ekstra dieselfilter, verktøy og reimer til motoren.

Vi kommer så fort vi kan, men hvis vi er midt i et annet oppdrag kan det være lurt for havaristen å ha slike hjelpemidler ombord mens han venter på hjelp, sier Kenneth Akseth, dykker ombord på RS «Horn Flyer».

Skipsfører på RS «Klaveness Marine», Pål Abrahamsen, melder om en travel sommer også i Oslofjorden.

– Det har vært en hektisk sommer så langt, med en økning i antall oppdrag. Det kan være mange årsaker til det, men i år har det vært fint vær og da drar flere ut på sjøen. Da blir det også gjerne flere oppdrag.

Det er fortsatt en god stund igjen av sommeren og Abrahamsen oppfordrer folk til å tenke sikkerhet.

– Bruk redningsvest, det er viktig at man har sikkerhetsutstyret i orden. Ta med deg dregg og kart for det området du skal ferdes i, og tenk sikkerhet generelt.

Antall oppdrag totalt i juni og juli i 2015 var 2395, mens det i juni og juli i 2016 var 2412. Tallet vil stige ytterligere da enkelte rapporter for siste uken ennå ikke er klare. Den største aktiviteten i sommermånedene finner sted i skjærgården i Østfold og Vestfold. De mest vanlige oppdragene er dykk i forbindelse med tau i propell, slep, grunnberøringer og generell assistanse som for eksempel starthjelp.

Kilde: NTBinfo