2017-05-10-39c34142323e1aca76a97bce85e80daf4450b498 Drømmer du om å leie en båt? - Gründer Bjørn Reidar Ur (tv lite bilde) og daglig leder og co-gründer i Leieting.no, Christer Hansen Eriksen håper flere båteiere for øynene opp for tjenesten de har.

Ny delingstjeneste i Båtmarkedet!

Nyetablerte Leieting.no mener det ligger et stort potensiale i båt, spesielt for private båter i prisklassen opp til trehundretusen.

Flere og flere innen delingsøkonomi konstaterer at båtene bare ligger i bøyen uten å løsne på fortøyningen i løpet av sesongen.  Spør du Norske båteiere hvor mye de bruker båten, er sannheten skremmende lite.

At delingsøkonomien er kommet for å bli, er det ingen tvil om. I dag har vi store aktører som Uber, Airbnb og andre norske tjenester som nabobil.no osv. Nå har flere fått øynene opp for fritidsbåtmarkedet.

Vi besøker Leieting.no som er helt klar i sin oppfatning. De mener det er et enormt potensiale i det private båtmarkedet. Vi vet at båt er litt annerledes, og at folk ikke bare leier ut privatbåten sin, men dette er under trygge rammer, forteller de. Vi har fått en god forsikringsavtale med IF, som sikrer at båteier ikke lider tap av bonus eller annet om uhellet skulle inntreffe. Vi snakker selvsagt om båter opp til en viss størrelse, som også er den desidert største ”parken” i Norge.

Hvorfor ikke tjene penger på en båt som bare ligger der
Dette er en folkelig tjeneste, forteller Bjørn Ur, en av gründerne bak Leieting.no. Sammen med 3 andre driver han Norges største plattform for privatutleie, fra Marineholmen i Bergen. To utviklere og to på forretningssiden av selskapet.

Brukergrensesnittet på leieting.no er enkelt for alle å bruke. Du registrer deg i basen, og så kan du bare gå i gang. Du kan leie eller leie ut ting. Det koster ingenting å legge inn en ”annonse”, det er selve transaksjonen som koster. Når du har satt en pris på det du ønsker å leie ut, kommer det et tillegg på 20%. Du beholder 80% av leiebeløpet, 20% går til å dekke forsikring fra IF, sikker kortbetaling og administrasjon av tjenesten.

Bjørn Reidar Ur og medgründer Christer Hansen Eriksen, som Båtsans møter, har vært på ”luften” siden slutten av 2015. De er allerede ”småkjendiser” etter å ha vært på God Morgen Norge på TV2 i forbindelse med lansering av tjenesten. De har i dag ca 5000 brukere i de ulike utleie kategoriene. Pr i dag er det ikke så mange båter til utleie, men her ligger et hav av muligheter.

Ca 80 % av båtene i det norske markedet er fra 15-30 fot og halvparten av disse har en verdi på under kr 300 000. Det er her Leieting.no mener det er et stort marked. I følge båtlivsundersøkelse ønsket 48% av båteierne å leie ute båten sin om det var mulig.

Christer Hansen Eriksen er selv bruker av egen portal. Han leier gjerne ut bilen sin om den står ubrukt en dag, eller noen timer. Han kunne godt tenke seg å leie en båt av og til, men å eie en båt krever for mye tid og penger. - Jeg har bare gode erfaringer med dem som har leid av meg, og vi blir litt ”venner” når vi deler ting på denne måten, sier Eriksen.

De åpner også for en helt ny variant, hvor Båtforhandlere kan leie ut bruktbåtene som ikke er solgt. Dette kan være en intro til båtlivet for kunder, før man eventuelt tar det store steget til å kjøpe egen båt, eller om én bare vil fortsette å leie.

Båt er selvsagt mer krevende enn bil og leilighet, for halve båten er ikke synlig. Du har over og under vannlinjen, så her må eier og leier komme til en enighet om hvordan man sjekker dette. Så hvorfor ikke tjene noen ekstra kroner på båten som bare ligger der? Motor har som kjent behov for å brukes.

Hos leieting.no krever man 18 års aldersgrense, samt at man har Båtførerbevis.

Ønsker du mer info eller registrere deg for leiebasen besøk Leieting.no