Modelloppdateringer fra Buster!

Busters ”lille store båt” XL, får i og med en designoppdatering, et større interiør og motoreffekten øker til 130 hestekrefter.

Buster XLs grunnmål forblir de samme etter modelloppdateringen. Det lette men harde aluminiumskroget veier bare drøye 600 kilo, så båten er lett å håndtere også ved bryggen.

Håndteringen gjøres også lettere av Buster Q-smartskjermen som hører til standardutrustningen. Smartskjermen på 10 tommer kombinerer i samme, enkle berøringsskjerm bl.a. elektroniske sjøkart som hører til standardutrustningen, måleinstrumenter for motoren, bruksanvisninger og guidevideoer samt internettoppkobling med datatilkobling i to år.

”Vårt mål med smartskjermen er å gjøre båtlivet lettere og sikrere for alle”, sier Buster Boats administrerende direktør Juha Lehtola, i en pressemelding.

Bedre prestasjon med mindre effekt
Buster XL er blant de mest populære Buster-modellene og har også oppnådd stor suksess i tester i internasjonale bransjespesialistblader. Skrogets egenskaper er konstatert å være gode og båten har oppført seg konsekvent i alle omstendigheter, så det ble ansett å være unødvendig å foreta store endringer på skrogets geometri.

”Vi flyttet likevel båtens tyngdepunkt, som har ført til at båtens prestasjon er forbedret selv med mindre motoreffekt”, sier Buster Boats produktutviklingsdirektør Anders Kurtén.

I den nye modellen øker den største motoreffekten til 130 hestekrefter fra den tidligere versjonens 115 hestekrefter. Takket være det vellykte skroget kan Buster XL utstyres med et usedvanlig bredt utvalg av motoreffekter. Den minste anbefalte motoreffekten er 80 hestekrefter, men for personer som ofte kjører med tung last anbefales det at motoreffekten velges nær toppen av motoreffektområden.

”Vi har designet et nytt kalesjegarasje og flyttet den bakre sofaen bakover, noe som ga en klar følelse av mer plass til passasjerene i den viktige akterdelen enn før”, sier Kurtén.

Trimplan og offshore-seter som standardutrustning

Den nye modellen representerer allerede den fjerde generasjonen for modellen, da den første Buster XL ble sjøsatt allerede for 24 år siden. Den opprinnelige XL-modellen hadde en maksimal effekt på 90 hestekrefter. Den tredje generasjonens XL kom ut på markedet i 2012, da båten ble forlenget til nesten seks meter.

Den nye Buster XL kan kjøpes hos forhandlerne i juni 2016.

Buster XL 2017

Lengde: 5,94 m
Bredde: 2,17 m
Vekt: 625 kg
Drivstofftank: 100 liter
Personantall:  6
Motoranbefaling: 80-130 HK