2016-06-29-eb268473e5cb43c56ad6bfa69d25a0aa7df74666 Ørjan Wollertsen (bak) og Joachim Thorrud, "jakter" flere bruktbåter.

Nautic Norway kjøper bruktbåten din!

I dag går Bergensselskapet ut å etterlyser bruktbåter. De ønsker å kjøpe opp båter i prisklassen fra 500 tusen, til 2 millioner.

Ørjan Wollertsen og Joachim Thorrud hos Nautic Norway ønsker ikke å sitte på vent etter meglerbåter, nå går de mer aktiv til verks. Vi kjøper båten din, forteller de til Båtsans.

Markedet er tomt for nyere bruktbåter og er du inne på Finn.no er det ca. 11 000 bruktbåter, mot 16 000 på samme tid i fjor. Ikke bare det, men av de 11 tusen båtene er det kun ca 150 båter mellom 1-2 millioner kroner, forteller de. Vi ønsker nå å få tak i båter fra rundt 2009 modeller og nyere.

Selv merker de trykket på bruktbåtene de selv tar inn, eller videreformidler. Vi har de knapt inne i en dag, før de er solgt ut igjen. I forrige uke solgte vi 4 båter, deriblant 2 seilbåter. Prisene i dag er også mye bedre, på grunn av mangel av båter i overnevnte kategori. Båter som er kjøpt i 2010 og solgt i dag oppnår nesten samme pris som da man kjøpte dem i 2010, så det må jo være bra, mener Wollertsen.

Noe av grunnen på mangelen av bruktbåter er at i perioden fra finanskrisen starter rundt 2008 har blitt solgt svært lite store båter. Prisen på ny båt i dag har også vært medvirkende til at man får et vakuum, steget mellom brukt og nytt på store båter har vært og er meget høyt. Dette er igjen mye på grunn av valuta for import båter.

Tidligere valgte noen å kjøpte brukt i utlandet, men dette tror Wollertsen ikke er spesielt aktuelt nå. Igjen er det valutaen og hvem ønsker å kjøpe en solbleket båt fra Middelhavet? Den er gjerne nypusset og skinner den første uken, før den er like solbleket igjen, advarer han.

Begge mener at det å selge til dem er vinn, vinn for alle parter. Vi kjøper båten fra kunde, deretter klargjør vi den for salgsprosessen. Kunden kan føle trygghet med å kjøpe fra en båtforhandler, med alt det innebærer. Vi er også behjelpelig med båtplass, finans og service.

Mer info og kontakt finner du på Nautinorway.no