Yamarin 81DC sjøsatt i Bergen!

For en uke siden trippet eier av båten utålmodig på kaien til Båt Berge, det var så vidt vi rakk en liten tur på byfjorden før vi bare så hekkbølgen på båten forsvinne i det fjerne.

Ja, sånn går det når man har ventet på båten siden den ble lansert på tegnebrettet. Nyheten fra Yamarin er et spennende og uskrevet blad. 81DC er et samarbeidsprosjekt med Svenske patentere Petestep®-skroget og Norske Bård Eker Design, bestilt av den Finske produsenten Yamarin.

Første båt sjøsatt i Bergen, og kanskje første i Norge? Det mener forhandler Båt Berge, etter at de har arbeidet på spreng for å klargjøre båten til kunde. Båten har det meste av utstyr fra produsent, så det var ikke noe tillegg å montere. Kun motor skulle på, og det var selvsagt en Yamaha 300 hk. Båten er tung, over 2 tonn, så det er det beste motoralternativet for denne båten.

Litt grått vær, så vi startet med kalesjen oppe. Den skjemmet ikke båten og var lett å ta opp og ned. Etterhvert kom været seg og vi kunne speede på uten kalesje. Og for en båt, og for et skrog.. Intet annet en imponerende.. Når vi gir gass løftes båten opp av vannet, og der ligger vi. Selv i høy fart med full sving skjærer den ikke ut, den graver seg heller ikke ned. Du bare flyter gjennom, en litt annerledes opplevelse. Det er nesten som vi kjøre på skinner.

Nå skal sant sies at heller ikke denne dagen er det noe sjø å snakke om. Foruten noen hurtigbåter som krysser forbi og vi prøver iherdig på noen bølger, men båten tar sjøen uten noen nevneverdig bevegelse i cockpit. En drøm å kjøre, og den er nok en drøm å eie også for en familie.

Båten har godt med plass i cockpit, en dyp sittegruppe akter som er en av kjennetrekkene til Yamarin, og også et krav til designeren. Sittegruppen kan omgjøres til solseng, og da er den så stor har man fint kan bruke den til overnatting. Her er dobbelsete ved førerposisjon som kan vendes. Skikkelig gjennomført pantry for en Day Cruiser og en fin kabin, med eget toalett/baderom. Her mangler det ikke noe, men så er det en stor DC på 8 meter.

Pris for herligheten er litt over en million, men da kan den også fungere mer som en cabincruiser enn bare en daycruiser. Du føler du har alt du trenger får å være på sjøen.

Et spennende konsept, og en absolutt hodevrider erfarer Båt Berge, som hadde flere bråstopp utenfor butikken i dagene den sto på land.  Man kan si det har vært ulike uttalelser om skroget og designet, som vi må kalle nytt. Selv om mange båtprodusenter i småbåtklassen har begynt med rett/tverr bau, er denne ulik de andre. Designet er at enten liker du den ikke, eller så elsker du den. Jeg hører definitivt til den siste kategorien!

Teknisk information
Lengde    8,05 m
Bredde    2,76
Vekt    2100 kg
Antal personer    10
Motoranbefaling    300 hk